Categorized | Social

Primăria este decisă să impulsioneze renovarea fațadelor clădirilor monument din Oradea prin orice mijloace

În cadrul conferinţei de presă de miercuri, 18 mai 2011, viceprimarul Rozália Biró şi Angela Lupşea, directorul executiv al Fundaţiei de Protejare a Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor, au prezentat câştigătorii concursului „Faţada Anului 2010”. Concursul este important pentru municipalitate deoarce, prin intermediul lui, orădenii ar putea fi impulsionați să își renoveze fațadele clădirilor în care locuiesc.

Concursul se organizează anual de către Societatea Baumit România, cu scopul de a prezenta expresia consideraţiei pe care o poartă firma faţă de clienţii săi.

Concursul se desfășoară pe mai multe secțiuni (Locuinţe unifamiliale – Clădiri noi şi reabilitate, Construcţii noi – Clădiri de locuinţe, clădiri administrative şi hoteluri, Construcţii reabilitate – Reconstrucţii, reabilitare şi restaurare și Secţiune specială dedicată arhitecţilor din Republica Moldova) și se adresează atât arhitecţilor şi constructorilor, cât şi investitorilor.

La cea de a III-a ediţie al concursului, cea din anul 2010, dintr-un număr de peste 100 de lucrări înscrise la toate secţiunile au fost selecţionate câte 5 lucrări, dintre care au fost desemnate cele câştigătoare.

Câştigătorii premiului II şi III la secţiunea „Construcţii reabilitate – Reconstrucţii, reabilitare şi restaurare” sunt societăţi şi arhitecţi care au coordonat lucrările faţadelor orădene, respectiv ale Liceului Ady Endre şi ale Băncii Naţionale a României.

„Faptul că, în cadrul concursului, faţadele a două clădiri din municipiu au câştigat locul II, respectiv locul III, reprezintă o reuşită importantă a comunităţii orădene”

a declarat viceprimarul Rozália Biró în cadrul conferinţei de presă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult