Categorized | Social

Primăria este decisă să impulsioneze renovarea fațadelor clădirilor monument din Oradea prin orice mijloace

În cadrul conferinţei de presă de miercuri, 18 mai 2011, viceprimarul Rozália Biró şi Angela Lupşea, directorul executiv al Fundaţiei de Protejare a Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor, au prezentat câştigătorii concursului „Faţada Anului 2010”. Concursul este important pentru municipalitate deoarce, prin intermediul lui, orădenii ar putea fi impulsionați să își renoveze fațadele clădirilor în care locuiesc.

Concursul se organizează anual de către Societatea Baumit România, cu scopul de a prezenta expresia consideraţiei pe care o poartă firma faţă de clienţii săi.

Concursul se desfășoară pe mai multe secțiuni (Locuinţe unifamiliale – Clădiri noi şi reabilitate, Construcţii noi – Clădiri de locuinţe, clădiri administrative şi hoteluri, Construcţii reabilitate – Reconstrucţii, reabilitare şi restaurare și Secţiune specială dedicată arhitecţilor din Republica Moldova) și se adresează atât arhitecţilor şi constructorilor, cât şi investitorilor.

La cea de a III-a ediţie al concursului, cea din anul 2010, dintr-un număr de peste 100 de lucrări înscrise la toate secţiunile au fost selecţionate câte 5 lucrări, dintre care au fost desemnate cele câştigătoare.

Câştigătorii premiului II şi III la secţiunea „Construcţii reabilitate – Reconstrucţii, reabilitare şi restaurare” sunt societăţi şi arhitecţi care au coordonat lucrările faţadelor orădene, respectiv ale Liceului Ady Endre şi ale Băncii Naţionale a României.

„Faptul că, în cadrul concursului, faţadele a două clădiri din municipiu au câştigat locul II, respectiv locul III, reprezintă o reuşită importantă a comunităţii orădene”

a declarat viceprimarul Rozália Biró în cadrul conferinţei de presă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4259 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult