Categorized | Social

Primăria este decisă să impulsioneze renovarea fațadelor clădirilor monument din Oradea prin orice mijloace

În cadrul conferinţei de presă de miercuri, 18 mai 2011, viceprimarul Rozália Biró şi Angela Lupşea, directorul executiv al Fundaţiei de Protejare a Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor, au prezentat câştigătorii concursului „Faţada Anului 2010”. Concursul este important pentru municipalitate deoarce, prin intermediul lui, orădenii ar putea fi impulsionați să își renoveze fațadele clădirilor în care locuiesc.

Concursul se organizează anual de către Societatea Baumit România, cu scopul de a prezenta expresia consideraţiei pe care o poartă firma faţă de clienţii săi.

Concursul se desfășoară pe mai multe secțiuni (Locuinţe unifamiliale – Clădiri noi şi reabilitate, Construcţii noi – Clădiri de locuinţe, clădiri administrative şi hoteluri, Construcţii reabilitate – Reconstrucţii, reabilitare şi restaurare și Secţiune specială dedicată arhitecţilor din Republica Moldova) și se adresează atât arhitecţilor şi constructorilor, cât şi investitorilor.

La cea de a III-a ediţie al concursului, cea din anul 2010, dintr-un număr de peste 100 de lucrări înscrise la toate secţiunile au fost selecţionate câte 5 lucrări, dintre care au fost desemnate cele câştigătoare.

Câştigătorii premiului II şi III la secţiunea „Construcţii reabilitate – Reconstrucţii, reabilitare şi restaurare” sunt societăţi şi arhitecţi care au coordonat lucrările faţadelor orădene, respectiv ale Liceului Ady Endre şi ale Băncii Naţionale a României.

„Faptul că, în cadrul concursului, faţadele a două clădiri din municipiu au câştigat locul II, respectiv locul III, reprezintă o reuşită importantă a comunităţii orădene”

a declarat viceprimarul Rozália Biró în cadrul conferinţei de presă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4202 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult