Categorized | Social

Primăria este decisă să impulsioneze renovarea fațadelor clădirilor monument din Oradea prin orice mijloace

În cadrul conferinţei de presă de miercuri, 18 mai 2011, viceprimarul Rozália Biró şi Angela Lupşea, directorul executiv al Fundaţiei de Protejare a Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor, au prezentat câştigătorii concursului „Faţada Anului 2010”. Concursul este important pentru municipalitate deoarce, prin intermediul lui, orădenii ar putea fi impulsionați să își renoveze fațadele clădirilor în care locuiesc.

Concursul se organizează anual de către Societatea Baumit România, cu scopul de a prezenta expresia consideraţiei pe care o poartă firma faţă de clienţii săi.

Concursul se desfășoară pe mai multe secțiuni (Locuinţe unifamiliale – Clădiri noi şi reabilitate, Construcţii noi – Clădiri de locuinţe, clădiri administrative şi hoteluri, Construcţii reabilitate – Reconstrucţii, reabilitare şi restaurare și Secţiune specială dedicată arhitecţilor din Republica Moldova) și se adresează atât arhitecţilor şi constructorilor, cât şi investitorilor.

La cea de a III-a ediţie al concursului, cea din anul 2010, dintr-un număr de peste 100 de lucrări înscrise la toate secţiunile au fost selecţionate câte 5 lucrări, dintre care au fost desemnate cele câştigătoare.

Câştigătorii premiului II şi III la secţiunea „Construcţii reabilitate – Reconstrucţii, reabilitare şi restaurare” sunt societăţi şi arhitecţi care au coordonat lucrările faţadelor orădene, respectiv ale Liceului Ady Endre şi ale Băncii Naţionale a României.

„Faptul că, în cadrul concursului, faţadele a două clădiri din municipiu au câştigat locul II, respectiv locul III, reprezintă o reuşită importantă a comunităţii orădene”

a declarat viceprimarul Rozália Biró în cadrul conferinţei de presă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult