Categorized | Educatie

Weekend cu jazz de calitate la Oradea

Timp de trei zile, începând de vineri, 20.05.2011, Oradea va fi capitala jazz-ului românesc. Concertele vor avea loc în faţa Posticumului, în parc, (str. Teiului nr. 26, zilnic de la orele 18:00) și îi vor avea printre protagoniști pe maghiarii de la Szakcsi Junior Trio, pe cântăreața cubaneză Elsa Valle și pe  excepţionala cântăreaţă de jazz a României, Teodora Enache.

Prima zi a festivalului va avea loc vineri, de la ora 18:00, și îi va avea în prim plan pe Szakcsi Lakatos Béla Jr. (pian), Balázs Elemér (percuţii) și Lakatos Pecek Krisztián (contrabas).

„Jazz maghiar de primă clasă. Reprezentaţia formaţiei Szakcsi Trio este o operă de artă elegantă, rafinată. Timbrul muzical este inspirat.

Modul de interpretare este fără cusur din punct de vedere tehnic, plin de încredere şi în armonie totală. Când sunt pe scenă, membrii formaţiei sunt caracterizaţi de virtuozitate maiestuoasă.

Muzica lor reflectă un talent deosebit de a improviza. Se prezintă cu idei muzicale, contracarate cu propuneri în antiteză, urmate de dezvoltare, iar apoi, la sfârşit: pace.”

susține Leila Fitt jurnalist al publicației Brasso Visitor.

Sâmbătă va veni rântul Elsei Valle să îi încânte pe orădeni. Cântăreaţa din Cuba, fuzionează în mod fantastic melodiile şi ritmul muzicii afro-cubaneze cu improvizaţiile de jazz.

Ambient strălucitor, melodii fantastice, ritm intens şi captivant îi aşteaptă pe cei interesaţi. Elsa va fi acompaniată de Winand Gábor, Rozsnyói Péter, Orbán György şi Köszegi Imre.

Festivalul se va încheia duminică cu un concert marca Teodora Enache. Excepţionala cântăreaţă de jazz a României şi-a înregistrat noul album cu Gyárfás István şi Berkes Balázs.

Din această formaţie nu lipseşte nimeni şi nimic. Este absolut perfectă. Adâncimi şi înălţimi se ascund în spatele melodiilor curate şi a improvizaţiilor.

Noul album se va putea achiziţiona la faţa locului la preţul de 40 de lei.

.

Programul festivalului:

.

Vineri, 20 mai 2011:

18:00   Studenţii se prezintă-Jam Session

19:00   Szakcsi Junior Trio

Szakcsi Lakatos Béla Jr.-pian

Balázs Elemér-percuţii

Lakatos Pecek Krisztián-contrabas

21:00   Solo după solo…

Profesorii se prezintă

Sâmbătă, 21 mai 2011:

18:00   Studenţii se prezintă-Jam Session

20:00   ELSA VALLE y sus Hermanos

Elsa Valle (Cuba)-voce

Winand Gábor-saxofon, flaut, voce

Rozsnyói Péter-pian

Orbán György-contrabas

Kőszegi Imre-percuţii

Duminică, 22 mai 2011:

18:00   Studenţii se prezintă-Jam Session

19:00   Teodora Enache Trio

Teodora Enache-voce

Gyárfás István-chitară

Berkes Balázs-contrabas

21:00   Concert de încheiere – profesorii îşi iau la revedere

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4325 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult