Categorized | Educatie

Weekend cu jazz de calitate la Oradea

Timp de trei zile, începând de vineri, 20.05.2011, Oradea va fi capitala jazz-ului românesc. Concertele vor avea loc în faţa Posticumului, în parc, (str. Teiului nr. 26, zilnic de la orele 18:00) și îi vor avea printre protagoniști pe maghiarii de la Szakcsi Junior Trio, pe cântăreața cubaneză Elsa Valle și pe  excepţionala cântăreaţă de jazz a României, Teodora Enache.

Prima zi a festivalului va avea loc vineri, de la ora 18:00, și îi va avea în prim plan pe Szakcsi Lakatos Béla Jr. (pian), Balázs Elemér (percuţii) și Lakatos Pecek Krisztián (contrabas).

„Jazz maghiar de primă clasă. Reprezentaţia formaţiei Szakcsi Trio este o operă de artă elegantă, rafinată. Timbrul muzical este inspirat.

Modul de interpretare este fără cusur din punct de vedere tehnic, plin de încredere şi în armonie totală. Când sunt pe scenă, membrii formaţiei sunt caracterizaţi de virtuozitate maiestuoasă.

Muzica lor reflectă un talent deosebit de a improviza. Se prezintă cu idei muzicale, contracarate cu propuneri în antiteză, urmate de dezvoltare, iar apoi, la sfârşit: pace.”

susține Leila Fitt jurnalist al publicației Brasso Visitor.

Sâmbătă va veni rântul Elsei Valle să îi încânte pe orădeni. Cântăreaţa din Cuba, fuzionează în mod fantastic melodiile şi ritmul muzicii afro-cubaneze cu improvizaţiile de jazz.

Ambient strălucitor, melodii fantastice, ritm intens şi captivant îi aşteaptă pe cei interesaţi. Elsa va fi acompaniată de Winand Gábor, Rozsnyói Péter, Orbán György şi Köszegi Imre.

Festivalul se va încheia duminică cu un concert marca Teodora Enache. Excepţionala cântăreaţă de jazz a României şi-a înregistrat noul album cu Gyárfás István şi Berkes Balázs.

Din această formaţie nu lipseşte nimeni şi nimic. Este absolut perfectă. Adâncimi şi înălţimi se ascund în spatele melodiilor curate şi a improvizaţiilor.

Noul album se va putea achiziţiona la faţa locului la preţul de 40 de lei.

.

Programul festivalului:

.

Vineri, 20 mai 2011:

18:00   Studenţii se prezintă-Jam Session

19:00   Szakcsi Junior Trio

Szakcsi Lakatos Béla Jr.-pian

Balázs Elemér-percuţii

Lakatos Pecek Krisztián-contrabas

21:00   Solo după solo…

Profesorii se prezintă

Sâmbătă, 21 mai 2011:

18:00   Studenţii se prezintă-Jam Session

20:00   ELSA VALLE y sus Hermanos

Elsa Valle (Cuba)-voce

Winand Gábor-saxofon, flaut, voce

Rozsnyói Péter-pian

Orbán György-contrabas

Kőszegi Imre-percuţii

Duminică, 22 mai 2011:

18:00   Studenţii se prezintă-Jam Session

19:00   Teodora Enache Trio

Teodora Enache-voce

Gyárfás István-chitară

Berkes Balázs-contrabas

21:00   Concert de încheiere – profesorii îşi iau la revedere

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4397 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult