Categorized | Sport

Atleţii şi judoka, lăudaţi după rezultate pozitive. Titi Frenţ nu concepe ca sportivii bihoreni să nu confirme pe plan internaţional

În urmă cu puţin timp, în organizarea Clubului Sportiv Crişul Oradea, a avut loc, o analiză completă a activităţii în primele patru luni ale anului, în cadrul unei conferinţe de presă. Au fost prezenţi Titi Frenţ director general, Livia Meheş şi Olimpia Ianc, antrenori de atletism şi respectiv judo.

În prima parte Livia Meheş a ţinut să precizeze că în sezonul de iarnă, cu întreceri în sală, atleţii pregătiţi de ea au reuşit să cucerească 12 medalii, dintre care 4 de aur, 6 de argint şi 2 de bronz.

Sportivii care s-au remarcat cu rezultate pozitive au fost cei consacraţi, cum ar fi Alex Meheş, Lazăr Fazecaş Bianca, Matyas Josef sau Ionuţ Benea. Primii doi au reuşit să se claseze pe locuri fruntașe şi în cadrul întrecerilor de tineret şi seniori, deşi ei sunt încă juniori.

Mai mult, ambii şi-au câştigat titlul naţional la juniori I şi respectiv II fiind deja calificaţi la întrecerile europene şi Balcanice, la categoria lor de vârstă.

La rândul său, Olimpia Ianc a ţinut să-şi laude elevele, în special pe Berna Ruth cea care a câştigat locul I la o Cupă Europeană în Croaţia unde şi-a dominat adversarele. Coechipierele ei, Elvira Oros, Marta Berna, Bianca Maghiar sau Diana Letea au obţinut şi ele rezultate notabile la nivel naţional unde au câştigat diferite medalii.

Cel mai important moment pentru judoka locali urmează în perioada următoare când, la Miskolc, în Ungaria, va avea loc din nou o Cupă Europeană unde vor deplasa mai multe judoka pentru a concura împotriva unor adversare mult mai bine cotate. De altfel, Barna Ruth va reprezenta ţara noastră la Campionatele Europene de judo care vor avea loc la finele lunii viitoare în Malta.

La finele acestei luni, mai precis în perioada 28-29 mai, Olimpia Ianc & co. se vor deplasa la Târgu Mureş pentru a lua parte la Campionatele Naţionale Under 15. După doar două săptămâni, cele mai mici judoka de la Under 13 vor concura şi ele la naţionalele de la Deva, de unde se aşteaptă din nou să confirme sportivele cu şanse reale la medalii.

În cele din urmă, Titi Frenţ a ţinut să sublinieze succesele pe linie ale poloiştilor copii I, care au câştigat în prima etapă toate meciurile de pe propriul teren.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult