Categorized | Sport

Victoria, singura variantă posibilă pentru oaspeţi. Sâmbătă, 21 mai, ora 11:00, Mureşul Deva – FC Bihor

Pentru formaţia de fotbal FC Bihor promovarea în primul eşalon este doar o chestiune de timp. În mare parte această reuşită depinde de partida de la Deva în care roş-albaştri nu au altă variantă în afara celor trei puncte. Orice calcul ar fi de prisos dacă orădenii nu se vor impune în dauna unui adversar modest care nu poate emite pretenţii. Două succese din ultimele trei etape le-ar ajunge să promoveze, cu menţiunea că acest lucru se poate realiza de pe prima sau a doua poziţie a clasamentului final.

În cursul dimineţii de sâmbătă se vor desfăşura partidele din cadrul etapei a XXVIII-a a Ligii a II-a. În cadrul seriei a II-a orădenii vor evolua în deplasare la Deva în compania celor de la Mureşul.

Gazdele sunt una dintre grupările competiţiei lipsite de alte griji şi, în mod normal, au nevoie de puncte pentru o clasare cât mai bună. Dar o serie de eşecuri consecutive i-ar putea trimite în zona retrogradării ei având ca obiectiv principal să nu piardă jocul de acasă.

De partea cealaltă, bihorenii sunt hotărâţi să tranşeze disputa în favoarea lor pentru că doar un succes le-ar asigura un final de sezon fără nici un fel de presiune şi ar putea să ia o opţiune serioasă în lupta pentru un loc între cele două promovabile.

Antrenorul Gheorghe Ghiț se confruntă cu probleme de efectiv, căpitanul Dumitru Muscă nu s-a putut antrena în cursul acestei săptămâni el acuzând o uşoară accidentare în partida precedentă. Dar se pare că până la ora partidei cu devenii, Dumitru Muscă va fi complet refăcut.

„Este foarte important să câstigăm la Deva. Sper să obţinem rezultate pozitive în ultimele trei etape, astfel încât, la finalul campionatului, să ne situam pe unul din primele două locuri, cele care duc în Liga I”

spunea tehnicianul bihorean.

Pentru prima dată în acest sezon conducerea clubului din municipiul de pe Crişul Repede pune la dispoziţia suporterilor bihoreni, gratis, trei autocare, a câte 50 de locuri, pentru jocul de la Deva. Plecarea se va face în dimineaţa zilei de sâmbătă de la ora 5:00 la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola” din Oradea.

Celelalte partide ale rundei se vor desfăşura după programul: Unirea Alba Iulia – Politehnica Iaşi, ALRO Slatina – CSM Râmnicu Vâlcea, Gaz Metan CFR Craiova – ACU Arad, Arieşul Turda – Voinţa Sibiu, Petrolul Ploieşti – CS Mioveni, UTA Arad – Silvana Cehul Silvaniei 3-0. FC Argeş va sta.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult