Categorized | Educatie

Weekendul viitor jurnaliștii bihoreni se vor întrece la pescuit

Cupa Presei la Pescuit Sportiv a ajuns la ce-a de-a X-a ediție în acest an. Organizatorul evenimentului, săptămânalul Spinul Bihorean, promite, în afara concursului, distracție pe cinste, cu mici, bere și bogracs. Concursul se va desfășura la Complexul turistic și de agrement „Camelot” din Husasău de Criș, sâmbăta viitoare între orele 9:00-13:00.

Cei care activează în branșă știu că jurnaliștii nu se întâlnesc prea des în afara orelor de serviciu. Asta, pe de o parte findcă nu prea au timp liber, iar pe de altă parte pentru că fiecare încearcă, în măsura posibilităților, să aibă acasă și… familie.

Tocmai de aceea, evenimentele de acest gen capătă o importanță deosebită. Ele oferă jurnaliștilor ocazia de a se întâlni într-un cadru non-formal, de a-și cunoaște și altfel colegii și, mai ales, de a discuta și despre alte lucruri decât cele legate de munca de zi cu zi.

Cupa Presei la Pescuit încearcă să compenseze într-un fel această deficiență și să-i facă pe jurnaliști să se cunoască mai bine. La concurs pot participa așadar doar angajați ai mass-media locale. Indiferent de sex ori categorie de vârstă.

Capturile mai mari de 1,5 kg vor fi cântărite imediat după scoaterea di apă și apoi vor fi eliberate. La finalul concursului, câștigătorii for fi stabiliți în ordine descrescătoare în funcție de greutatea totală a peștelui prins. Peștele cel mai mare va aduce premiul special pentru cea mai mare captură, fiind apoi scos din concurs de la cântărirea finală a restului prăzii.

Tradiția Cupei Presei la Pescuit a început în primăvara lui 2000 și până în 2004 gazda a fost bazinul piscicol de la Cefa. Edițiile cu numărul VI, VII și VIII din 14 mai 2005, 6 mai 2006 și 17 mai 2008 au avut loc la Husasău de Criș. După un an de crizo-pauză, cea de a IX ediție s-a desfășurat pe Carpodromul Cetariu, în sâmbăta de 29 mai 2010.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult