Categorized | Oradea

Ghilea răspunde acuzațiilor lui Cornel Popa: „Nu blochez niciun buget!”

Contrele cu conotație mai mult sau mai puțin politică continuă în județul Bihor. După ce săptămâna trecută președintele liberalilor bihoreni, Cornel Popa l-a acuzat pe Gavrilă Ghilea că blochează banii care trebuie să ajungă la primăriile din județ, prefectul a convocat luni, 23 mai 2011, o conferință de presă doar pentru a-i da replica senatorului.

La sfârșitul săptămânii trecute, președintele PNL Bihor, Cornel Popa susținea că prefectul Gavrilă Ghilea a cerut Direcției Finanțelor Publice să nu repartizeze banii pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2011(20% cota din TVA şi 20% cota din impozitul pe veniturile colectate în judeţ).

Senatorul a explicat că reprezentanții Consiliului Județean Bihor au alocat acești bani încă din 15 aprilie și că primarii din localitățile Marghita, Aleșd și Beiuș i s-au plâns că instituțiile pe care le conduc vor intra în insolvență de plată din cauza lipsei de fonduri.

Prefectul susține că situația stă exact invers

.

Deși Instituția Prefectului Județului Bihor nu face conferințe la începutul săptămânii, Gavrilă Ghilea a organizat o întâlnire cu jurnașliștii, special pentru a-i da replica lui Cornel Popa.

„Domnul Cornel Popa fie vorbește în necunoștință de cauză, fie nu s-a documentat bine, fie este rău intenționat.

Nu este bine ca deciziile pe care le iau instituțiile statului să fie politizate. Eu nu am blocat niciun buget.

Juriștii de la Prefectură au analizat hotărârea și au ajuns la concluzia că trebuie să ceară o hârtie de la Finanțe pentru a afla dacă banii au fost împărțiți așa cum trebuie.

Direcția Finanțelor Publice ne-a înștiințat că repartizarea acestor sume nu a fost făcută conform legii iar eu nu puteam să dau aviz de legalitate pe ceva pe care aveam mari semne de întrebare”

a povestit Gavrilă Ghilea care a mai adăugat că situația nu este deloc așa problematică cum a prezentat-o Cornel Popa.

„Vom discuta cu reprezentanții Consiliului Județean Bihor și vom rezolva această problemă pentru că și noi și ei avem același interes.

Cred că în cel mult o săptămână se va rezolva problema”

a declarat Gavrilă Ghilea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult