Categorized | Oradea

Ghilea răspunde acuzațiilor lui Cornel Popa: „Nu blochez niciun buget!”

Contrele cu conotație mai mult sau mai puțin politică continuă în județul Bihor. După ce săptămâna trecută președintele liberalilor bihoreni, Cornel Popa l-a acuzat pe Gavrilă Ghilea că blochează banii care trebuie să ajungă la primăriile din județ, prefectul a convocat luni, 23 mai 2011, o conferință de presă doar pentru a-i da replica senatorului.

La sfârșitul săptămânii trecute, președintele PNL Bihor, Cornel Popa susținea că prefectul Gavrilă Ghilea a cerut Direcției Finanțelor Publice să nu repartizeze banii pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2011(20% cota din TVA şi 20% cota din impozitul pe veniturile colectate în judeţ).

Senatorul a explicat că reprezentanții Consiliului Județean Bihor au alocat acești bani încă din 15 aprilie și că primarii din localitățile Marghita, Aleșd și Beiuș i s-au plâns că instituțiile pe care le conduc vor intra în insolvență de plată din cauza lipsei de fonduri.

Prefectul susține că situația stă exact invers

.

Deși Instituția Prefectului Județului Bihor nu face conferințe la începutul săptămânii, Gavrilă Ghilea a organizat o întâlnire cu jurnașliștii, special pentru a-i da replica lui Cornel Popa.

„Domnul Cornel Popa fie vorbește în necunoștință de cauză, fie nu s-a documentat bine, fie este rău intenționat.

Nu este bine ca deciziile pe care le iau instituțiile statului să fie politizate. Eu nu am blocat niciun buget.

Juriștii de la Prefectură au analizat hotărârea și au ajuns la concluzia că trebuie să ceară o hârtie de la Finanțe pentru a afla dacă banii au fost împărțiți așa cum trebuie.

Direcția Finanțelor Publice ne-a înștiințat că repartizarea acestor sume nu a fost făcută conform legii iar eu nu puteam să dau aviz de legalitate pe ceva pe care aveam mari semne de întrebare”

a povestit Gavrilă Ghilea care a mai adăugat că situația nu este deloc așa problematică cum a prezentat-o Cornel Popa.

„Vom discuta cu reprezentanții Consiliului Județean Bihor și vom rezolva această problemă pentru că și noi și ei avem același interes.

Cred că în cel mult o săptămână se va rezolva problema”

a declarat Gavrilă Ghilea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult