Categorized | Social

O casă nouă pentru Asociația Down Oradea

Astăzi, 26 Mai 2011, începând cu orele 10:00 în sala mică a Primăriei municipiului Oradea a avut loc conferința de presă „Primul pas pentru mutarea în casă nouă a copiilor cu sindrom Down”. Comunitatea locală a dorit să aducă la cunoștință opiniei publice derularea unui nou proiect ce are ca și țel reabilitarea și extinderea unui imobil situat pe strada Louis Pasteur și cedarea lui spre folosință Asociației Down.

Comunitatea locală a făcut astăzi un pas important în sprijinirea tinerilor și familiilor cu dizabilități prin derularea în cadrul Programului Operațional Regional Regio, a unui nou proiect ai cărui beneficiari vor fi Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Oradea și Asociația Down.

O mutare dorită dar mai ales necesară cu atât mai mult cu cât Centrul pentru copii și tineri cu sindromul Down și-a desfășurat activitatea timp de 20 de ani într-un imobil din Piața 1 Decembrie, în condiții inadecvate persoanelor cu dizabilități.

Obiectivul general al proiectului este crearea premiselor necesare pentru asigurarea populației cu servicii esențiale, asigurarea unei game variate de servicii conform programei cadru, dotarea cu aparate necesare recuperării precum și echipamente de calcul IT.

Ținta proiectului sunt cele 20 de persoane care sunt în îngrijirea centrului și cei 76 de bolnavi aflați în evidența Asociației Down, iar beneficiari indirecți sunt familiile persoanelor afectate de sindromul Down care frecventează Centrul de zi.

Așadar, s-a hotărât reabilitarea și extinderea imobilului situat în strada Louis Pasteur numărul 42, proprietate a comunității locale. Valoarea totală a proiectului a fost stabilită la suma de 1.936.750,68 de lei, termenul de predare a clădirii fiind luna martie a anului 2012.

Pentru realizarea lucrării și-au depus dosarele 6 companii, oferta câștigătoare aparținând SC DENI-FLOR SERVICE SRL, cu valoarea de 694.458,00 RON fără TVA. În ceea ce privește dirigenția de șantier, asistența tehnică a fost contractată cu PFA MERCEA EMIL ADRIAN PAUL pentru valoarea de 9.350 RON fără TVA, serviciile de audit în valoare de 8.540 RON fără TVA urmând a fi prestate de către SC ACF CONFIDENT SRL.

Cuvântul de încheiere a conferinței i-a aparținut președintei Centrului Down, Lucia Ciobanu, care a declarat „Sprijinul Primăriei nu face decât să ne încânte. Acest proiect este unul dintre proiectele pe care noi le derulăm. Anul acesta împlinim 20 de ani de funcționare, iar această reabilitare este un adevărat cadou pentru noi”.

Ioana Mădălina Ștefănică

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult