Categorized | Sport

Orădeni de bronz la minivolei. Atleţii orădeni confirmă pentru noul sezon în aer liber

În urmă cu câteva zile sala multifuncţională de jocuri sportive din municipiul Blaj a găzduit finala Campionatelor Naţionale de mini volei pentru băieţi. La această finală au fost prezente opt echipe împărţite în două grupe. Din Grupa B a făcut parte şi formaţia de la CSŞ LPS Bihorul Oradea antrenată de Kovacs Zoltan şi Rodion Achimescu. Din fericire pentru ei, la finele competiţiei, orădenii au reuşit să cucerească medaliile de bronz, la prima participare în această formulă.

Voleibaliştii locali au reuşit două voctorii importante, 3-1 cu gazdele de la CSŞ Blaj şi 3-0 cu CSŞ Buzău, pierzând în dauna celor de la CSŞ Câmpulung Muscel, scor 2-3.

În prima semifinală, bihorenii nu s-au regăsit şi din nou au părăsit terenul învinşi, de astă dată de CSŞ Fălticeni, cu acelaşi scor, 3-2. după câte se pare tinerii voleibalişti orădeni nu au avut experienţa necesară pentru a face faţă unei astfel de competiţii, de fiecare dată cedând în setul decisiv.

În finala mică sau jocul pentru medaliile de bronz, elevii antrenorului Kovacs Zoltan avea să câştige cu scorul de 3-1 în faţa formaţiei CSŞ Constanţa.

Din lotul de jucători care au câştigat medaliile de bronz au făcut parte Andrei Crişan, Vlad Vaida, Paul Majar, Valentin Pantea, Alin Jugan, Andrei Joo, Vlad Radu, Adrian Cirtea, Mihai Matei, Alex Bodea și David Pusta.

De menţionat că la finalul competiţiei, cel mai bun jucător al acestui an competiţional a fost declarat orădeanul Andrei Crişan, cel care deja a fost cooptat la lotul naţional al României, la această categorie de vârstă. Alături de acesta, din lot mai fac parte şi alţi doi voleibalişti bihoreni, la o categorie de vârstă superioară, Raul Ilieş şi Paul Gaje.

Ligia Grozav la Mondiale, Lenard Norbert la Europene

Stadionul „Dinamo” din Bucureşti a fost gazda unei noi ediţii a Grand Prix-ului de atletism, competiţie criteriu de calificare la diferitele întreceri internaţionale. Cu ocazia acestei competiţii, mai mulți dintre atleţii de viitor ai judeţului şi, binenţeles, ai ţării, au reuşit să-şi facă baremurile pentru calificare la competiţiile viitoare.

Astfel, în cadrul concursului de săritură în înălţime, Ligia Grozav a reuşit să treacă peste ştacheta înălţată la 1,75 m, rezultat care a propulsat-o pe prima poziţie la juniori I şi pe locul secund la tineret. Cu această ocazie a reuşit să-şi facă baremul de calificare la Campionatele Mondiale de juniori II.

În cadrul aceleaşi reuniuni, Lenard Norbert a reuşit si el să se situeze pe poziţia secundă la triplusalt, după o performanţă de 15,83 m, a reuşit să cucerească medalia de argint la seniori şi, totodată, să se califice la Campionatul Europen de Tineret din acest an.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult