Categorized | Educatie

Undițe în loc de pixuri

Cupa Presei la Pescuit Sportiv a ajuns la ce-a de-a X-a ediție în acest an. Organizatorul evenimentului, săptămânalul Spinul Bihorean, promite, în afara concursului, distracție pe cinste, cu mici, bere și bogracs. Concursul se va desfășura la Complexul turistic și de agrement „Camelot” din Husasău de Criș, sâmbăta, 28.05.2011, între orele 9:00-13:00.

Cei care activează în branșă știu că jurnaliștii nu se întâlnesc prea des în afara orelor de serviciu. Asta, pe de o parte findcă nu prea au timp liber, iar pe de altă parte pentru că fiecare încearcă, în măsura posibilităților, să aibă acasă și… familie.

Tocmai de aceea, evenimentele de acest gen capătă o importanță deosebită. Ele oferă jurnaliștilor ocazia de a se întâlni într-un cadru non-formal, de a-și cunoaște și altfel colegii și, mai ales, de a discuta și despre alte lucruri decât cele legate de munca de zi cu zi.

Cupa Presei la Pescuit încearcă să compenseze într-un fel această deficiență și să-i facă pe jurnaliști să se cunoască mai bine. La concurs pot participa așadar doar angajați ai mass-media locale. Indiferent de sex ori categorie de vârstă.

Capturile mai mari de 1,5 kg vor fi cântărite imediat după scoaterea di apă și apoi vor fi eliberate. La finalul concursului, câștigătorii for fi stabiliți în ordine descrescătoare în funcție de greutatea totală a peștelui prins. Peștele cel mai mare va aduce premiul special pentru cea mai mare captură, fiind apoi scos din concurs de la cântărirea finală a restului prăzii.

Tradiția Cupei Presei la Pescuit a început în primăvara lui 2000 și până în 2004 gazda a fost bazinul piscicol de la Cefa. Edițiile cu numărul VI, VII și VIII din 14 mai 2005, 6 mai 2006 și 17 mai 2008 au avut loc la Husasău de Criș. După un an de crizo-pauză, cea de a IX ediție s-a desfășurat pe Carpodromul Cetariu, în sâmbăta de 29 mai 2010.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4259 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult