Categorized | Educatie

Undițe în loc de pixuri

Cupa Presei la Pescuit Sportiv a ajuns la ce-a de-a X-a ediție în acest an. Organizatorul evenimentului, săptămânalul Spinul Bihorean, promite, în afara concursului, distracție pe cinste, cu mici, bere și bogracs. Concursul se va desfășura la Complexul turistic și de agrement „Camelot” din Husasău de Criș, sâmbăta, 28.05.2011, între orele 9:00-13:00.

Cei care activează în branșă știu că jurnaliștii nu se întâlnesc prea des în afara orelor de serviciu. Asta, pe de o parte findcă nu prea au timp liber, iar pe de altă parte pentru că fiecare încearcă, în măsura posibilităților, să aibă acasă și… familie.

Tocmai de aceea, evenimentele de acest gen capătă o importanță deosebită. Ele oferă jurnaliștilor ocazia de a se întâlni într-un cadru non-formal, de a-și cunoaște și altfel colegii și, mai ales, de a discuta și despre alte lucruri decât cele legate de munca de zi cu zi.

Cupa Presei la Pescuit încearcă să compenseze într-un fel această deficiență și să-i facă pe jurnaliști să se cunoască mai bine. La concurs pot participa așadar doar angajați ai mass-media locale. Indiferent de sex ori categorie de vârstă.

Capturile mai mari de 1,5 kg vor fi cântărite imediat după scoaterea di apă și apoi vor fi eliberate. La finalul concursului, câștigătorii for fi stabiliți în ordine descrescătoare în funcție de greutatea totală a peștelui prins. Peștele cel mai mare va aduce premiul special pentru cea mai mare captură, fiind apoi scos din concurs de la cântărirea finală a restului prăzii.

Tradiția Cupei Presei la Pescuit a început în primăvara lui 2000 și până în 2004 gazda a fost bazinul piscicol de la Cefa. Edițiile cu numărul VI, VII și VIII din 14 mai 2005, 6 mai 2006 și 17 mai 2008 au avut loc la Husasău de Criș. După un an de crizo-pauză, cea de a IX ediție s-a desfășurat pe Carpodromul Cetariu, în sâmbăta de 29 mai 2010.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4287 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult