Categorized | Social

Oradea este verde și nu prea

Conform unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului, autorităţile locale au obligaţia de a asigura minim 26 de metri pătrați de spaţiu verde pentru fiecare locuitor până la data de 13 decembrie 2013. În municipiul Oradea, la un număr de circa 206.527 de locuitori, suprafaţa de spaţii verzi este de doar 9,14 metri pătrați pe cap locuitor. Pentru a rezolva această problemă, Primăria municipiului Oradea a propus spre aprobarea Consiliului Local, împădurirea unei suprafeţe de 140 de hectare în două perimetre al oraşului.

Cele două perimetre se găsesc în incinta Uzinei de Apă de pe strada Clujului şi a staţiei de epurare a apelor  uzate de pe Şoseaua Borşului.

Datorită situării şi destinaţiei pe care o au aceste suprafeţe  de teren, ele nu pot fi utilizate pentru nici un fel de construcţii sau amenajări, nici chiar pentru amenajarea de parcuri.

Pentru realizarea investiţiei, Primăria Oradea doreşte accesarea unor finanţări de la Administraţia Fondului pentru Mediu, în cadrul sesiunii de depunere proiecte din acest an.

În urma aprobării în şedinţa Consiliului Local, se va da acordul de principiu pentru implementarea obiectivului de investiţii şi se va întocmi documentaţia necesară pentru realizarea proiectului.

Valoarea estimată a proiectului este de 50 de mii de lei, fără TVA.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult