Categorized | Social

I-au ridicat pentru că stăteau cu mâna întinsă

Săptămâna trecută poliţiştii locali din Oradea, Compartimentul de Combatere a Cerşetoriei au avut mult de lucru. Mai întâi au luat la puricat strada Republicii (pietonal), Piaţa Unirii, Piaţa Independenţei, Piaţa Bucureşti şi intersecţiile semaforizate în căutarea celor care apelează la mila publicului. Au verificat 47 de persoane și au dat amenzi în valoare de 200 de lei.

În intervalul 23-27.05.2011, poliţiştii locali din cadrul Compartimentului Combaterea Cerşetoriei au desfăşurat acţiuni de combatere a fenomenului cerşetoriei, fiind vizate zone precum str. Republicii (pietonal), P-ţa Unirii, P-ţa Independenţei, P-ţa Bucureşti, dar şi intersecţiile semaforizate, unde cei care apelează la mila publicului aşteaptă lumina roşie a semaforului pentru a se strecura printre maşinile oprite.

Totodată, duminică, 29.05.2011 au fost verificate majoritatea bisericilor din municipiu.

Pe str. Republicii au fost găsite un număr de 23 persoane, dintre care 17 au fost duse la sediul Poliţiei Locale de pe str. Gutemberg pentru identificare, iar restul de 6 au fost îndrumate spre localităţile de domiciliu.

De la Biserica cu Lună au fost ridicate un număr de 3 persoane, şi acestea fiind îndrumate spre localitatea de domiciliu.

Din parcarea din faţa Spitalului Municipal au fost ridicate un număr de 5 persoane care apelau la mila trecătorilor, dintre care una a fost dusă la Sediul Poliţiei Locale de pe str. Gutemberg pentru identificare, iar celelalte au fost îndrumate spre localităţile de domiciliu.

Poliţiştii locali au aplicat două  sancţiuni contravenţionale pentru apelarea în mod repetat la mila  publicului,  în valoare  totală de 200 lei.

De asemenea, au fost desfiinţate adăposturile improvizate de pe str. Sovata fiind depistate 16 persoane fără adapost, care au fost îndrumate spre gara CFR, în vederea deplasării la domiciliu.

Tot în acest interval au mai fost desfăşurate două acţiuni împreună cu A.S.C.O. şi 4 acţiuni cu RER Ecologic, toate pentru combaterea fenomenului cerşetoriei.

Cetăţenii municipiului Oradea sunt rugaţi să sesizeze orice încălcare a conduitei civice la Dispeceratul Poliţei  Locale, la numărul de telefon 0259-969 sau 0733.055.420 sau la telefonul verde 0800.800.518 (gratuit) sau pe email  la politia.locala@oradea.ro

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult