Categorized | Sport

Pugilistul orădean Rareş Macaru confirmă la naţionale. LPS Bihorul I se impune fără probleme la Cupa 1 iunie

Ca şi majoritatea sporturilor olimpice individuale, boxul este una dintre disciplinele în care pentru a ajunge la performanţă este nevoie de sacrificii. Acest gen de sacrificii nu le poate face oricine şi e bine de amintit că e nevoie de mult sprijin financiar pentru medalii naţionale sau internaţionale dar şi mai mult decât atât, de multă putere de muncă şi voinţă de a triumfa în orice condiţii. Pentru bihoreni un nou nume pare să apară pe harta performerilor locali. Este vorba de tânărul Rareş Macaru cel care în primul an de activitate a reuşit deja să câştige două trofee importante.

În cursul dimineţii de luni Direcţia pentru Sport şi Tineret Bihor, reprezentată de inspectorii Korodi Iosif şi Mirela Casseti, a avut plăcerea să prezinte un nou rezultat foarte apreciat.

Este vorba de cucerirea titlului de vicecampion naţional la box a orădeanului Rareş Macaru, legitimat la CS Gym Mar Strong Oradea, patron Marin Ion şi antrenat de Viorel Crăciunea.

Naţionalele de juniori, tineret şi seniori au avut loc în urmă cu puţin timp la Craiova unde au luat startul 157 de boxeri de la 50 de cluburi de profil din toată ţara. Concurând în cadrul categoriei 80 kilograme, orădeanul a trecut în primele două tururi înainte de limită de Iosif Florian (Fălticeni) şi Dan Cărămizaru (Slatina).

În cadrul partidei finale a categoriei 80 de kilograme, Rareş Macaru a fost nevoit să se recunoască învins, decizie 5-3 cel puţin bizară în dauna lui Mihai Adrian din Râmnicu Vâlcea. Curios este faptul că Rareş Macaru (susţinut financiar şi clubul Lyonesse) l-a învins pe acesta categoric în urmă cu o lună şi jumătate la Brăila, acolo unde s-a impus în cadrul Cupei Românei.

„Cred că Rareş ar fi putut câştiga partida dar are nevoie de mult mai multă experienţă în concurs.

Ne-am pregătit foarte bine şi trebuie să o spun, arbitrii au considerat învingător un sportiv local.

Pentru noi e un nou început, dorim ca pe viitor să ne pregătim şi mai bine pentru noi rezultate importante”

a spus Viorel Crăciunea.

La rândul său Marin Ion acuza faptul că sistemul românesc nu poate oferi posibilitatea ca şi cluburile private să beneficieze de sprijin financiar în funcţie de criteriile de performanţă.

Buda şi Drinceanu confirmă la prima competiţie a sezonului

.

La finele săptămânii trecute, Ştrandul Ioşia din municipiul Oradea a găzduit ediţia inaugurală a Cupei 1 Iunie la beach-volley, întrecere rezervată doar băieţilor. Concursul organizat de DJST Bihor în colaborare cu LPS Bihorul Oradea a adunat la start 25 de echipe din mai multe municipii din zona de vest a ţării. Oradea a fost reprezentată de nouă echipe, toate pe tabloul principal.

Au rezultat meciuri interesante mai ales că acest concurs va deveni unul tradiţional, iar dorinţa organizatorilor este ca respectivii jucători să fie pregătiţi până vor ajunge să concureze la seniori. Asta dacă se vor găsi condiţiile financiare necesare susţinerii activităţii de performanţă.

În cele din urmă întrecerea a fost câştigată de echipa LPS Bihorul I, formată din Alexandru Buda si Senin Drinceanu, locul secund fiind ocupat de cei de la Pro Volei Arad 1 (Victor Duma, Daniel Dincă), în timp ce pe locul al treilea a urcat LPS Bihorul 3 (Sergiu Bona, Claudiu Lazăr).

La finalul întrecerii s-au acordat o serie de premii speciale cum ar fi cel mai bun jucător al turneului Senin Drinceanu, cel mai bun apărător Sebastian Cheregi (Oradea), cel mai bun atacant Victor Duma (Arad). Primele opt echipe în clasamentul general au fost premiate cu diplome, cupe precum şi premii în materiale sportive. Întrecerea nu s-ar fi putut organiza în cele mai bune condiţii fără sprijinul celor de la Travell Fress, Antavalli sau Prod Romina.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult