Categorized | Social

Două grădinițe din Oradea se află în febra lucrărilor

Municipalitatea orădeană continuă lucrările de reabilitare a grădiniţei numărul 30 și cele de construcție la noua grădiniță din Liszt Ferenc. La unitatea preșcolară de pe strada Mihai Viteazul se execută amenajări interioare şi exterioare în timp ce la cea de pe strada Liszt Ferenc a fost turnată fundaţia, s-a realizat cofrarea şi au fost ancoraţi stâlpii în grinzile de fundare.

În prezent la Grădiniţa nr. 30 de pe str. Mihai Viteazul, la aripa de clădire nou achiziţionată de Primărie, în care se va extinde grădiniţa existentă, se execută lucrări de reparaţii capitale.

Lucrările cuprind amenajări interioare şi exterioare, inclusiv amenajarea curţii cu echipamente de joacă. Până la această oră a fost executat 50% acoperiş şarpantă din lemn cu învelitoare din ţiglă, a fost înlocuită tâmplăria din lemn cu tâmplărie PVC, au fost recompartimentate spaţiile, au fost înlocuite instalaţiile electrice şi cele sanitare, s-a tencuit spaţiul, s-a montat gresie şi faianţă în grupurile sanitare.

O dată cu finalizarea lucrărilor, grădiniţa va găzdui pe lângă cele şapte grupe existente şi trei grupe suplimentare, plus o grupă de creşă. Contractul are valoarea de 694.067, 68 lei inclusiv TVA, a fost încheiat în ianuarie 2011 cu firma S.C.Deni-Flor Service S.R.L şi are ca termen de finalizare data de 1 septembrie 2011.

Noua grădiniță de pe Liszt Ferenc va fi finalizată până în 2012

În ceea ce priveşte investiţiile noi, Primăria construieşte o nouă grădiniţă cu program prelungit pe strada Liszt Ferenc, care va avea o suprafaţă de 2 mii de metri pătrați şi o capacitate de 120 de locuri (respectiv 6 grupe cu maxim 20 de copii). Grădiniţa va cuprinde şi spaţii pentru prepararea hranei, spălarea rufelor, grupuri sanitare, alte spaţii necesare grădiniţei şi curtea de joacă pentru copii.

Până acum a fost turnată fundaţia, s-a realizat cofrarea şi au fost ancoraţi stâlpii în grinzile de fundare.

Firma executantă este S.C. Abed-Nego S.R.L., valoarea lucrărilor fiind de 3.963.970 lei inclusiv TVA, iar termenul de execuţie este de 24 de luni de la predarea amplasamentului, care a avut loc în data de 20.12.2010.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult