Categorized | Social

Două grădinițe din Oradea se află în febra lucrărilor

Municipalitatea orădeană continuă lucrările de reabilitare a grădiniţei numărul 30 și cele de construcție la noua grădiniță din Liszt Ferenc. La unitatea preșcolară de pe strada Mihai Viteazul se execută amenajări interioare şi exterioare în timp ce la cea de pe strada Liszt Ferenc a fost turnată fundaţia, s-a realizat cofrarea şi au fost ancoraţi stâlpii în grinzile de fundare.

În prezent la Grădiniţa nr. 30 de pe str. Mihai Viteazul, la aripa de clădire nou achiziţionată de Primărie, în care se va extinde grădiniţa existentă, se execută lucrări de reparaţii capitale.

Lucrările cuprind amenajări interioare şi exterioare, inclusiv amenajarea curţii cu echipamente de joacă. Până la această oră a fost executat 50% acoperiş şarpantă din lemn cu învelitoare din ţiglă, a fost înlocuită tâmplăria din lemn cu tâmplărie PVC, au fost recompartimentate spaţiile, au fost înlocuite instalaţiile electrice şi cele sanitare, s-a tencuit spaţiul, s-a montat gresie şi faianţă în grupurile sanitare.

O dată cu finalizarea lucrărilor, grădiniţa va găzdui pe lângă cele şapte grupe existente şi trei grupe suplimentare, plus o grupă de creşă. Contractul are valoarea de 694.067, 68 lei inclusiv TVA, a fost încheiat în ianuarie 2011 cu firma S.C.Deni-Flor Service S.R.L şi are ca termen de finalizare data de 1 septembrie 2011.

Noua grădiniță de pe Liszt Ferenc va fi finalizată până în 2012

În ceea ce priveşte investiţiile noi, Primăria construieşte o nouă grădiniţă cu program prelungit pe strada Liszt Ferenc, care va avea o suprafaţă de 2 mii de metri pătrați şi o capacitate de 120 de locuri (respectiv 6 grupe cu maxim 20 de copii). Grădiniţa va cuprinde şi spaţii pentru prepararea hranei, spălarea rufelor, grupuri sanitare, alte spaţii necesare grădiniţei şi curtea de joacă pentru copii.

Până acum a fost turnată fundaţia, s-a realizat cofrarea şi au fost ancoraţi stâlpii în grinzile de fundare.

Firma executantă este S.C. Abed-Nego S.R.L., valoarea lucrărilor fiind de 3.963.970 lei inclusiv TVA, iar termenul de execuţie este de 24 de luni de la predarea amplasamentului, care a avut loc în data de 20.12.2010.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult