Categorized | Sport

FC Bihor Oradea mai devreme în Liga I? Orădenii ar putea promova direct dacă Poli sau Gloria nu vor primi licenţa

Scandalurile din fotbalul românesc par să nu se mai sfârşească. După corupţia la nivelul arbitrilor, după nenumăratele procese cu fotbaliştii neplătiţi de mult timp a venit rând şi unei comisii anonime să iasă în faţă. Şi nu că nu ar avea dreptate mai ales că unii conducători din fotbalul autohton consideră că legea nu e făcută pentru ei.

De câteva zile un nou „cutremur” a zguduit din temelii două cluburi de fotbal ale primului eşalon, condamnate deocamdată la retrogradare. Spunem deocamdată pentru că în „liga lui Mitică” o hotărâre promulgată azi, mâine nu mai e valabilă.

Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa nu au primit licenţa pentru sezonul următor al Ligii 1 și vor fi retrogradate într-un eşalon inferior. Cele două echipe pot depune dosar de licenţiere pentru Liga 2, unde se va relua întregul proces. Dacă nu vor primi licenţă nici pentru Liga 2, cele două echipe vor ajunge în Liga III.

Decizia este definitiva şi, potrivit celor de la FRF, nu mai poate fi atacată. După hotărâre FC Vaslui va merge în Liga Campionilor, Gaz Metan a prins ultimul loc de Liga Europa.

După câteva săptămâni de suspiciuni privind situaţia clubului de pe Bega, misterul a fost lămurit. Poli  Timişoara nu a primit licenţa pentru datorii la bugetul statului şi față de clubul Benfica Lisabona pentru transferul fundaşului Laszlo Sepsi, în timp ce Gloria Bistriţa pentru datorii la buget.

Cele două cluburi primiseră licenţa din partea comisiei de prima instanţă, dar, directorul de licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a făcut apel. Totuşi, oameni din fotbal spun ca Poli îşi poate lua licenţa pentru Liga 1, într-o şedinţă a Comitetului Executiv al FRF.

Mai aproape de Liga I

.

FC Timişoara sau Gloria Bistriţa ar putea rămâne în prima liga dacă membrii Comitetului Executiv al FRF vor acorda o excepţie în cele două cazuri, însă timişorenii nu vor putea participa în cupele europene.

În aceste condiţii se poate spune că formaţia locală FC Bihor are drumul deschis către primul eşalon în condiţiile în care cele două cluburi nu vor primi, în cele din urmă, licenţa. Dacă în seria I Ceahlăul Piatra Neamţ şi Concordia Chiajna au promovat deja, în Seria a II-a lucrurile sunt mai complicate.

Petrolul Ploieşti are nevoie de un singur punct pe propriul teren în jocul cu cei de Râmnicu Vâlcea. Orădenii sunt obligaţi să câştige la Turnu Severin în jocul cu Gaz Metan CFR Craiova iar Dacia Mioveni ar putea profita şi ar ajunge şi ei în Liga I, printr-o conjunctură favorabilă.

Pană atunci însă fotbaliştii din municipiul de pe Crişul Repede sunt obligaţi sâmbătă în cadrul ultimei etape să câştige pentru a nu avea nici un fel de probleme sau emoţii. Un succes sâmbătă le-ar sigura în proporţie de 100 % prezenţa în Liga I în sezonul 2011-2012, cu menţiunea că atunci nu va mai conta niciun fel de licenţă sau orice alte rezultate ale etapei.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4375 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult