Categorized | Educatie

Liber la pescuit. Prohibiția la final.

În sfârșit, iubitorii pescuitului sportiv își pot pregăti undițele de aventură. Prohibiția la pescuit, începută în 4 aprilie 2011, se va încheia joi, 02 iunie la ora 12:00 noaptea. Cei care nu și-au făcut sau vizat încă permisul de pescuit trebuie să știe că prețul lui este cuprins între 30 și 75 de lei și că anul acesta controalele pe bălți, lacuri și râuri va fi mai stricte decât în anii precedenți.

Anul acesta perioada de prohibiție se va termina în data de 2 iunie dar este important de știut că și în ziua de 2 iunie pescuitul este interzis până la ora 12:00 noaptea.

În ceea ce privește regulile de pescuit situația nu s-a schimbat prea mult comparativ cu anii precedenți. Pescarii pot pescui cu un permis pe toate apele din România, excepție făcând cele cu plată, cu mențiunea că, în alte zone ale României, pescarii sunt obligați să respecte regulamentele asociațiilor sportive de care aparțin acele ape.

„Îi sfătuiesc pe toți pescarii să citească regulamentele și să se informeze bine înainte de a merge pe baltă.

Este foarte important să respecte lucrurile care sunt precizate în regulamente, cum ar fi mărimea peștilor care pot fi păstrați și a celor care trebuie eliberați.

Necunoașterea acestor lucruri le poate aduce sancțiuni usturătoare”

a declarat, pentru Oradea Press, Mihai Togor, președintele Asociației de Pescuit Sportiv Aqua Crisius.

Togor  susține că la fel de importante pentru pescari trebuie să fie și regulile elementare de bun simț cum ar fi să nu lase gunoi în urma lor când merg la pescuit.

Conform aceleiași surse, anul acesta, prețul unui permis de pescuit se încadrează între 30 și 75 de lei. Pentru un permis întreg, trebuie prezentat buletinul și o fotografie, iar în cazul în care persoana doritoare este student sau pensionar, acesta trebuie să facă dovada acestui lucru.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult