Categorized | Social

Lucrări de amenajare pe toate fronturile la Oradea

La sfârşitul lunii mai, municipalitatea a demarat lucrările de amenajare a parcării de pe partea dreaptă a străzii Vaporului şi de pe malul pârâului Peţa, din zona blocurilor de locuit aflate în apropierea podului. Tot la capitolul investiții se pot trece și lucrările de amenajare alei şi parcări aferente din zona str. H. Ibsen – Aleea Călinului – Pârâul Peţa.

Durata de realizarea a amenajării parcării de pe partea dreaptă a străzii Vaporului este de 6 luni, urmând ca până în această toamnă, lucrările să fie finalizate.

Momentan, se lucrează concomitent la realizarea parcărilor şi aleilor. Pe aleia dinspre pârâul Peţa se fac lucrări de defrişare şi curăţenie, după care se va construi un zid de sprijin pentru consolidarea malului.

În total, se vor amenaja 416 locuri de parcare pe o suprafaţă de 5002 mp şi 1235 ml de alei de acces pe o suprafaţă de 7603 mp.

Lucrările sunt executate de Selina în baza contractului de întreţinere reparaţii străzi, iar valoarea estimată a acestor lucrări (inclusiv realizarea iluminatului public)  este de 3.500.000 lei.

Alte 60 de noi locuri de parcare

Locurile de parcare din zona str. H. Ibsen – Aleea Călinului – Pârâul Peţa se amenajează pe o suprafaţă de 1.150 mp (cca 60 de locuri de parcare), urmând să fie finalizate până la mijlocul acestei luni.

„Parcarea de lângă strada Vaporului se amenajează pentru a se asigura locuri de parcare pentru blocurile de pe Feldioarei şi Vaporului, întrucât după deschiderea axei de circulaţie Vaporului – Toamnei – Atelierelor, parcarea pe strada Vaporului nu va fi posibilă”

a  spus primarul Ilie Bolojan.

Lucrările se execută de către S.C. Selina S.R.L în baza contractului de întreţinere şi reparaţii străzi încheiat cu Primăria Oradea, iar valoare aproximativă a acestora este de 168.042 lei (cu TVA).

În ceea ce priveşte stadiul lucrărilor la Podul peste Peţa, care face legătura între str. Vaporului – str. Toamnei – str. Atelierelor, acesta se află în stadiul de pregătire pentru turnarea covorului asfaltic, urmând să fie finalizat până la mijlocul acestei luni.

Noul pod, executat de S.C. Asfamix,  va duce la fluidizarea traficului, făcând legătura între Parcul 22 Decembrie – str. Atelierelor – str. Nojoridului – centură.

Acesta are o structură de rezistenţă metalică, care a prezentat avantajul de a fi montată foarte rapid. Podul are o deschidere de 12 m şi o lungime de 11, 50.

Valoarea lucrărilor de pe str. H. Ibsen – Aleea Călinului – Pârâul Peţa este de 124 630 + TVA.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult