Categorized | Sport

Viitorul Borş la moment de sărbătoare. Fotbaliştii din „comuna vamală” au promovat în Liga a IV-a la capătul unei lupte acerbe

Pentru orice echipă într-un sport colectiv promovarea într-un eşalon superior este un moment de reală bucurie, satisfacţie, precum şi împlinirea miilor de ore de muncă. Iar atunci când promovezi, în fotbal satisfacţia este multiplă. Trebuie să recunoaştem că pentru orice fotbalist, indiferent de nivelul la care evoluează, o promovare îl face un mic „erou”. Este poate un cuvânt mult prea mare pentru tinerii care trăiesc momentele lor de sărbătoare şi sunt felicitaţi de toţi cei implicaţi în astfel de activităţi.

După-amiaza de sâmbătă a fost rezervată unui moment extrem de plăcut, folosit la maximum de formaţia Viitorul Borş.

Înfiinţată în urmă cu trei ani la cererea expresă a lui Racz Szabolcz fost jucător al formaţiei Romtrans Oradea, echipa din Borş s-a înscris în cadrul întrecerii judeţene. Încet, încet Báthori Géza, primarul comunei, a susţinut activitatea fotbalistică cu menţiunea că era singura manifestare la care se adunau un număr foarte mare de tineri din localitate, dornici de mişcare.

A fost reamenajat terenul de antrenament, au fost renovate complet vestiarele, s-a cumpărat un autocar necesar echipei, au fost cumpărate utilaje auxiliare (instalaţie de irigare, maşină de tuns sau cilindru pentru tăvălugire) iar rezultatele au fost din ce în ce mai bune.

A fost adus antrenorul Nicolae Duca, cel care, cu o grupă de jucători de valoare medie, a demonstrat că sunt una dintre echipele cele mai serioase, atât la nivelul jocului cât şi la nivelul antrenamentelor.

În urma acestor gen de investiţii la finalul sezonului 2010-2011 formaţia Viitorul Borş a reuşit să ocupe prima poziţie în clasamentul seriei a II-a, ceea ce le oferă posibilitatea de a juca în Liga a IV-a Bihor. A fost un campionat în care lupta pentru locul fruntaş s-a dat până la finele campionatului, atât Viitorul Marghita cât şi CSU Partium sperând şi ei la promovare.

Trebuie apreciaţi pentru faptul că au reuşit în doar trei ani să ajungă între primele 16 formaţii din cadrul unei întreceri judeţene iar pe viitor acest gen muncă trebuie, cel puţin, îmbunătăţită.

Báthori Géza a dat lovitura de începere

Înaintea ultimei etape de campionat din cadrul întrecerii judeţene, când viitorul Borş a dispus fără probleme cu scorul de 4-0 (1-0) de Vulturul Verde Oradea, Báthori Géza primarul comunei Borş a fost invitat să de-a lovitura de începere a partidei.

Jocul a fost unul fără istoric, partida fiind dominată de la un capăt la celălalt de organizatori. De remarcat faptul că formaţia din Borş este poate singura din ţară, la nivelul întrecerii judeţene, care are la stadion instalaţie de nocturnă făcută la cererea expresă a Consiliului local Borş. De altfel, mult partide de verificare au fost efectuate în nocturnă ceea ce este un lucru extrem de pozitiv.

Premiaţi de conducerea AJF Bihor

Imediat după terminarea partidei toată echipa a mers în faţa galeriei din borş unde au sărbătorit promovarea cu şampanie. După ritualul de promovare cu îmbrăţişări şi pupături, Gheorghe Bogdan, vicepreşedinte al asociaţiei judeţene de Fotbal Bihor, a ţinut să-i felicite personal pe jucători, acordându-le o diplomă, medalii, cupă şi un rând de echipament pentru performanţa realizată.

Imediat după acest moment festiv, Racz Szabolcz a ţinut să precizeze că această performanţă nu s-ar fi putut realiza fără spijinul Primăriei şi Consiliului Local Borş dar şi a inimoşilor suporteri de la galerie. Seara s-a încheiat în ritmul muzicii maghiare și românești, toţi cei prezenţi la stadion fiind invitaţi la un bogracs pe gustul tuturor.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4384 posts on Presa Oradea.


Contact the author

6 Responses to “Viitorul Borş la moment de sărbătoare. Fotbaliştii din „comuna vamală” au promovat în Liga a IV-a la capătul unei lupte acerbe”

 1. CSFT spune:

  Au promovat si ei ca i-au lasat Marghita, ca altfel locul 2 era al vostru. Rusine!

 2. Lupu spune:

  Nu stiu cine ii cel care a comentat inaintea mea, dar poate ar trebui sa isi mai taie din elan. Nu zic ca cei de la Marghita nu sunt jucatori buni, sau fara valoare, dar pentru cei de la Bors nu a tras nicio echipa asa cum au tras jumate din cele din serie pentru cei de la marghita. Sunt zvonuuri…si nu putine, care daca s-ar adeveri cei de la Marghita nu ar mai putea sa joace vreodatain vreo competitie, poate in campionatul inter-scolar clasele V-VIII. Nu am castigat pe pile, cunostinte si relatii acest campionat, iar daca este sa analiza Marghita a avut doua confruntari directe cu echipa din Bors, puteau sa transeze atunci soarta campionatului, dar in Bors au avut noaroc, ptr ca noi am avut 6 bare, si 4 ocazii singur cu portarul, iar in retur dupa 2-2, unde Marghita nu a reusit sa inscrie din ocazii imense, iar arbitrul de atunci a calculat prelungirile dupa 90 de minute in functie de scor, la 2-1 ptr Margita a aratat 2 minute, dupa ce din 11 jucatori ai celor de la Margita doar 3 nu s-au tavalit pe jos, de parca cei din Bors ar fi avut cate un buzdugan la ei, si i-ar fi lovit cu acesta la fiecare contact, dupa ce Borbey, din motive personale, a fost eliminat de pe banca de rezerve,iar dupa 2-2 meciul a tinut pana in minutul 97, si nu s-a permis o schimbare din minutul 91 pana la final. Eu eram pe banca si eu am cerut schimbarea si reactia albitrului a fost: nu mai faci nicio schimbare, ai patronul de la Margita a coborat toti sfintii in jurulmeu, de nu mai vedeam de ei… Si cireasa de pe tort… echipa care cu noi a pierdut fara drept de apel cu 11-2 i-a invins pe cei din Marghita cu 4-1…deci? de ce sa ne fie noua rusine? noi am muncit pentru fiecare victorie si am jucat impotriva arbitrajelor,fie acasa fie in deplasare si am terminat capionatul cu 3 infrngeri si 3 egaluri…daca au fost 5 puncte diferenta la final…nu mai este vina noastra, si cei de la Marghita au avut aceleasi meciuri, cu aceleas echipe ca si noi :P:P:P:P:P:P CAMPIONIII!!! CAMPIONII!!! OLE-OLE-OLEEE!!!!

 3. Minu spune:

  @Lupu…mai baga si ca Brusturi au inceput in 9 jucatori(8+1) si apoi a mai aparut 1 si au jucat tot meciul in 10 oameni contra 11 celor din Marghita si tot i-au batut. Care noroc?:))

 4. Nelu Kleszken spune:

  Mai baieti nu umiliti adversarii, ginditiva ca si voi pute-ati sa fiti in situatia asta.Adversarii sa fie cu 5 puncte in fata voastra sa aiba un parcurs „snur” si sa nu intrezariti nicio raza de speranta sa-i ma-i ajungeti.In situatia asta iti pierzi motivatia, concentrarea parca nici piciorele nu te ma-i asculta ca de obicei si apare o echipa care vrea sa demonstreze ca ipotetic ar putea si ea sa fie acolo pe un loc fruntas, ei atunci se intimpla ca de la o asemenea echipa s-o iei in „freza” chiar daca sint in inferioritate numerica.Nu vi se pare ca ceva asemanator s-a intimplat si cu noi la Suncuius eram cu sacii in caruta si voi jucatorii si noi galeria[au venit putini din galerie] si era s-o comitem din cauza lipsei de concentrare si motivatie, din prea multa suficienta.De fapt aici e momentul in care trebuie sa-si intre in rol galeria cu incurajari vizavi de proprii jucatori si de ce nu cu presiuni asupra jucatorilor adversi si chiar asupra brigazii de arbitrii daca este cazul.In prima parte a campionatului echipa din Bors avea jucatori buni conditii de pregatire si joc excelente pentru acest nivel erau si ceva spectatori,insa lipsea galeria.Abia atunci te simti cu adevarat fotbalist cind de pe margine o gramada de „nebuni” iti scandeaza numele tau sau al echipei tale si simti si tu in sufletul tau, ca prin prestatia ta din teren meriti acele scandari cu prisosinta.Marturisesc,ma mindresc ca mi-am adus si eu aportul la formarea acestei galerii si ca sint unul dintre acei citiva [deocamdata] „nebuni”. Acuma „echipa” este completa:jucatori buni,conditii de pregatire si joc bune,prin grija lui Szabolcz avem si sprijinul primarie din Bors [sa speram ca din punct de vedere material se va m-ai imbunatati] galeria se afla pe metereze, sa inceapa campionatul divizie ‘D’!

 5. VB2007 spune:

  CSFT:clubul sportiv foresta tileagd…..cine’s astia?:)) cumva is dupa bors:)) ………………..Au promovat si ei ca i-au lasat Marghita, ca altfel locul 2 era al vostru. Rusine! invidiosilor

 6. ionut spune:

  viitorul bors n-are nicio sansa in liga iv-a fortza luceafarul;))

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult