Categorized | Sport

Marin Ion este campion naţional la culturism. Jurnaliştii de la TV Transilvania victorioşi la Ţeţchea

I-au trebuit aproape 30 de ani pentru a deveni campion într-un sport în care a fost pasionat de tânăr. Şi în cele din urmă, acest vis a devenit realitate în condiţiile în care ambiţia şi dorinţa de autodepăşire sunt mai presus decât vârsta. Trebuie apreciat şi totodată urmat ca exemplu, în condiţiile în care tinerii în ziua nu azi nu cunosc cuvântul sacrificiu pentru a ajunge unde își propun.

La finele săptămânii trecute Casa de Cultură din Slobozia a găzdui o nouă ediţie a Campionatelor Naţionale de culturism pentru categoria masters. Judeţul Bihor a fost reprezentat la acest concurs de Marin Ion patronul şi totodată sportivul legitimat la Gym Mar Strong Oradea.

Pregătindu-se din luna februarie a acestui an orădeanul a concurat în cadrul categoriei +90 kilograme unde a avut o evoluţie remarcabilă. După ce a fost doar vicecampion naţional în perioada tinereţii, Marin Ion a cucerit medalia de aur într-un concurs în care adversarii au fost pe măsură.

După doar o discuţie privată cu Daniel Ghiţă cel mai bine cotat luptător în circuitul K1, Marin Ion şi-a făcut o promisiune şi aceea de a demonstra că încă nu şi-a spus ultimul cuvânt. Şi a avut dreptate dovada fiind titlul naţional câştigat în urmă cu puţin timp.

Pentru el care a ajuns la 90 kilograme de la 106 urmează o perioadă extrem de dificilă el dorind să participe în luna septembrie a acestui an la naţionalele de seniori care vor avea loc la Bistriţa. Practicant şi pasionat al culturismului de 29 de ani Marin Ion doreşte să demonstreze că se poate face performanţă într-un sport individual foarte greu şi la o vârstă nu tocmai propice.

Televiziunea Transilvania face faţă la amatori

La finele săptămânii trecute terenul de fotbal al formaţiei Locadin Ţeţchea a găzduit o interesantă partidă amicală de fotbal. S-au întâlnit într-un meci de old-boys o echipă alcătuită din liderii locali ai comunei în frunte cu primarul Bujor Chirilă şi o formaţie de la Televiziunea Transilvania.

În cele din urmă jurnaliştii deşi au evoluat în deplasare nu au făcut-o deloc rău reuşind în final să se impună cu scorul de 9-6 la capătul unui joc care a durat 60 de minute.

Nu trebuie omis faptul că vizitatorii l-au cooptat în lot şi pe Claudiu Pop deputatul de Bihor al Partidului Social Democrat cel care evoluează cu preponderenţă în echipa Compania de Apă Oradea câştigătoare a numeroase turnee de amatori.

TTV-iştii au suferit la capitolul pregătire fizică în ultima parte a jocului Dan Olteanu & co. fiind foarte aproape de a fi egalaţi.

Seara s-a încheiat cu depanarea unor frumoase amintiri, atât din sfera politică cât şi cea sportivă.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult