Categorized | Sport

„Cupa 1 iunie” la beach-volley a adunat valorile naţionale. Conferinţă internaţională apreciată de majoritatea participanţilor

La finele săptămânii trecute terenul de basch-volley din incinta Ştrandului Municipal din Oradea a găzduit ediţia a II-a a Cupei 1 iunie la beasch-volley. Întrecerea a fost organizată de Direcţie pentru Sport şi Tineret Bihor în colaborare cu Clubul Sportiv Beach-volley Transilvania şi Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” Oradea. Tot la capitolul performanțe poate fi trecută și conferinţa ştiinţifică din Băile Felix care a tratat relația dintre sport și sănătate.

La ediţia din acest an a „Cupei 1 iunie” au participat 11 licee din toată ţara cele mai multe fiind din Arad, Oradea sau Satu Mare. De remarcat că au fost prezenţi şi sportivi din Bucureşti pentru a concura cu adversari de calibru.

Au fost două zile cu jocuri pe tabloul principal de 16 echipe fiind aplicat sistemul eliminatoriu. De asemenea în faza finală s-a jucat două seturi şi nu un set ca şi până acolo.

În clasamentul final al fetelor cele mai bune s-au dovedit a fi echipa Pro Volei Arad 1 în componenţa Szasz Brighitta, Raluca Rovas urmate de Mavi Constructorul Bucureşti (Roxana Tudor, Cătălina Damian) şi LPS Satu Mare (Lavinia Petran, Nikoleta Pop).

De asemenea în întrecerea rezervată băieţilor campionii şi totodată câştigătorii au fost cei de la Colegiul tehnic feroviar Bucureşti (Bogdan Toma, Cornel Miron) iar pe locurile următoare s-au situat LPS Bihorul 1 (Gheorghe Drinceanu, Alexandru Buda) şi LPS Bihorul 4 (Sebastina Chereji, Mihai Lazăr). La finele întrecerii echipele clasate pe primele opt poziţii au fost premiate de organizatori cu diplome, cupe, medalii şi echipament sportiv.

Sănătatea mereu prioritară

Timp de trei zile Pensiunea Athimos din Băile Felix a fost gazda unui eveniment cu adevărat important pentru toţi cei implicaţi în mişcarea sportivă. Astfel Universitatea din Oradea prin Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS) a organizat conferinţa ştiinţifică cu participarea internaţional având ca temă principală „Educaţia Fizică Şi Sportul În Beneficiul Sănătăţii”.

Au fost prezenţi în calitate de invitaţi mai multe personalităţi importante din lumea sportului care şi-au lansat noi volume scrise profesorii universitari doctori Miklos Bánhidi (Ungaria), Herman VanCoppenolle, (Belgia), Daniel Courteix (Franţa) sau Jaromir Simonek (Slovacia).

După primirea invitaţilor a avut loc deschiderea festivă la care au luat parte Iacob Hanţiu prorector al Universităţii din Oradea, Octavian Bâc decan al FEFS Oradea, Mirela Dan FEFS Arad, Petru Mărcuţ principalul organizator al conferinţei.

După expunerea de lucrări în domeniul Educaţiei Fizice şi kinetoterapiei a avut loc mai multe workshop pe diferite teme iar în partea a doua a zilei s-a continuat cu susţinerea unor lucrări ştiinţifice.

Printre cei care au participat activ se numără lector universitar doctor Dana Cristea, profesor lector universitar Carmen Şerbescu, lector universitar Valentin Serac kinetoterapeuţii Flaviu Miheş sau Elisabeta Pásztai precum şi o serie de specialişti în activitate care au făcut unele demonstraţii practice. Seara s-a încheiat cu o cină festivă la care au luat parte toţi invitaţii.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult