Categorized | Sport

Uite licenţa, nu e licenţa! FC Bihor nu are cum să nu promoveze.

Imediat după ce a fost anunțată promovarea echipei FC Bihor, majoritatea oamenilor din sportul bihorean s-au arătat încântați de realizare. Acest lucru nu l-a oprit însă pe Viorel Duru să anunțe, prin intermediul unui comunicat de presă, că FC Bihor nu poate primi licenţa. Acesta invoca un paragraf al UEFA conform căruia, toate datoriile se plătesc până la finele anului calendaristic 2010. Aplicarea lui în acest an ar fi însă ILEGALĂ pentru că s-ar face retroactiv ceea ce nu este permis în nicio legislație din Europa.

De sâmbătă majoritatea conducătorilor de instituţii sportive au continuat să-şi arate susţinerea față de echipa de fotbal FC Bihor. Primul care a făcut acest lucru a fost Sorin Buhaş, director al Direcţiei pentru Sport şi Tineret Bihor. În cadrul obişnuitei conferinţe de presă acesta a ţinut să fie alături de echipa bihoreană şi mai ales de cei care au muncit pentru realizarea acestei promovări.

„Trebuie să-i felicităm pe cei de la FC Bihor pentru performanţa realizată. Nu este uşor să promovezi în primul eşalon cu o echipă tânără şi lipsită de experienţă. Sper să aibă continuitate în primul eşalon”

a declarat Sorin Buhaș. La rândul său, Lucian Stance, director adjunct al Liceului cu Program Sportiv „Bihorul” Oradea, s-a bucurat foarte tare pentru reuşita lui Gheorghe Ghiţ, antrenorul formaţiei bihorene dar şi pentru că Oradea va avea o echipă în primul eşalon.

„Sincer trebuie să recunosc că sunt extrem de bucuros pentru că FC Bihor a promovat în Liga I. Este munca de ani mulţi a lui Gheorghe Ghiţ un antrenor şi un prieten pe care eu îl susţin. Sper să aibă continuitate şi în Divizia A pentru că merită acest lucru”

spunea acesta.

La fel ca şi majoritatea oamenilor de fotbal din judeţ, toată lumea se bucură pentru reuşita unei echipe, la care nu mulţi le dădeau şanse de promovare. Din păcate, acum abia au început cu adevărat problemele.

Licenţa e regulamentară

La finele turului ediţiei 2010-2011 a Ligii a II-a primele patru formaţii în clasament au fost inspectate de Comisia de Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF). Din acele patru echipe a făcut parte şi FC Bihor, formaţie care, la acea dată, se afla în insolvenţă. Cu toate acestea, conducerea FC Bihor a primit aprobare ca datoriile clubului să fie plătite până la data de 31 martie, anul curent.

De atunci Şerban Morcan actualul preşedinte al formaţiei din municipiul de pe Crişul Repede a plătit datoriile cum a fost înţelegerea. La doar 48 de ore de la promovarea pe teren, Viorel Duru, într-un comunicat de presă, anunţa că FC Bihor nu poate primi licenţa. Acesta invoca un paragraf al UEFA prin care toate datoriile se plătesc până la finele anului calendaristic 2010. Dar, iniţial, acest lucru nu s-a pus în practică.

Mai mult, reglementarea UEFA, abia intrată în vigoare, nu se aplică retroactiv. Acesta e problema pe care majoritatea o dezbat fără a o înţelege cu adevărat iar, deocamdată, FC Bihor are avantajul scris cum că FRF a semnat un act prin care formaţia locală poate promova în Liga I.

Toate informaţiile de ultimă oră le veţi citi doar pe site-ul nostru www.oradeapress.ro cu menţiunea că, suntem convinşi că FC Bihor va juca în toamnă în compania puterilor naţionale, chiar la Oradea.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Uite licenţa, nu e licenţa! FC Bihor nu are cum să nu promoveze.”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] De aici dar şi de aici sau de aici am aflat ieri despre situaţia nefastă în care se află F.C. Bihor cu […]


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult