Categorized | Social

La somația A.B.A. Crișuri, Primăria Beiuș a făcut curat pe malul Crișului Negru

Administraţia Bazinală de Apă Crişuri (A.B.A. Crişuri) a fost sesizată luna trecută de către Şerban Bârlău, organizator „Let’s do it Romania!”, cu privire la existenţa unor cantităţi însemnate de deşeuri în zona dintre Uzina de Apă Beiuş şi malul Crişului Negru. Inspectorii de la ape au făcut mai multe controale în regiunea indicată și au impus Primăriei municipiului Beiuş să salubrizeze malul Crișului Negru.

În urma sesizării, o echipă formată din inspectori ai A.B.A. Crişuri şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Bihor au efectuant un control având ca temă verificarea gradului de salubrizare a perimetrelor de protecţie de pe cursul de apă Crişul Negru, în zona Uzinei de Apă Beiuş.

Nota de constatare a impus măsuri concrete şi termene limită pentru implementare. Primăria municipiului Beiuş a fost somată să salubrizeze în totalitate zona.

Până la această oră primăria a curățat deja zona de protectie a cursului de apă Crişul Negru, iar porţiunea dintre strada Doina şi terasa situată pe malul Crişului Negru este in curs de salubrizare, având ca termen limită vineri, 10 iunie 2011.

„S-a adunat un volum însemnat de deşeu, cca 400 mc constând în mare parte din deşeuri menajere, deşeuri de material lemnos, deşeuri inerte adică beton şi balast, resturi de mobilier, instalaţii sanitare, deşeuri textile, PET-uri şi electrocasnice dezafectate.”

a declarat Pasztor Sandor, director A.B.A Crişuri

Totodată, după finalizarea acţiunilor de salubrizare, Primăria municipiului Beiuş va nivela terenul şi va aplica un panou de avertizare privind interzicerea depozitării deşeurilor şi precizarea sancţiunilor în caz de neconformitate.

Inspectorii din cadrul A.B.A Crişuri monitorizează în continuare modul în care sunt implementate măsurile traste şi, în perioada următoare, vor intensifica acţiunile de control  în zonă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4424 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult