Categorized | Social

La somația A.B.A. Crișuri, Primăria Beiuș a făcut curat pe malul Crișului Negru

Administraţia Bazinală de Apă Crişuri (A.B.A. Crişuri) a fost sesizată luna trecută de către Şerban Bârlău, organizator „Let’s do it Romania!”, cu privire la existenţa unor cantităţi însemnate de deşeuri în zona dintre Uzina de Apă Beiuş şi malul Crişului Negru. Inspectorii de la ape au făcut mai multe controale în regiunea indicată și au impus Primăriei municipiului Beiuş să salubrizeze malul Crișului Negru.

În urma sesizării, o echipă formată din inspectori ai A.B.A. Crişuri şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Bihor au efectuant un control având ca temă verificarea gradului de salubrizare a perimetrelor de protecţie de pe cursul de apă Crişul Negru, în zona Uzinei de Apă Beiuş.

Nota de constatare a impus măsuri concrete şi termene limită pentru implementare. Primăria municipiului Beiuş a fost somată să salubrizeze în totalitate zona.

Până la această oră primăria a curățat deja zona de protectie a cursului de apă Crişul Negru, iar porţiunea dintre strada Doina şi terasa situată pe malul Crişului Negru este in curs de salubrizare, având ca termen limită vineri, 10 iunie 2011.

„S-a adunat un volum însemnat de deşeu, cca 400 mc constând în mare parte din deşeuri menajere, deşeuri de material lemnos, deşeuri inerte adică beton şi balast, resturi de mobilier, instalaţii sanitare, deşeuri textile, PET-uri şi electrocasnice dezafectate.”

a declarat Pasztor Sandor, director A.B.A Crişuri

Totodată, după finalizarea acţiunilor de salubrizare, Primăria municipiului Beiuş va nivela terenul şi va aplica un panou de avertizare privind interzicerea depozitării deşeurilor şi precizarea sancţiunilor în caz de neconformitate.

Inspectorii din cadrul A.B.A Crişuri monitorizează în continuare modul în care sunt implementate măsurile traste şi, în perioada următoare, vor intensifica acţiunile de control  în zonă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult