Categorized | Sport

Contre la nivel înalt între LPS Bihorul şi FR Baschet. Șefii de la București vor la Oradea competiție europeană dar nu dau niciun ban

La începutul acestui an Carmen Tocală preşedintele Federaţiei Române de Baschet (FRB) anunţa că municipiul Oradea şi-a depus candidatura pentru organizarea în ţara noastră a Campionatelor Europene de baschet junioare Under 18. În luna februarie s-a anunţat oficial că municipiul de pe Crişul Repede va găzdui principalul eveniment sportiv al anului şi că vor fi banii necesari pentru o organizare ireproşabilă. Toate acestea au fost doar vorbe goale.

Primele divergenţe au apărut atunci când Dan Matei, director al LPS Bihorul Oradea, a anunţat că a înaintat deja proiectul la Bucureşti iar cei din conducerea FRB nu au făcut nimic în acest sens.

Abia cu două luni înainte de start, Mihai Aldea, director coordonator al întrecerii europene, s-a sinchisit să se deplaseze la Oradea pentru a vedea cum se prezintă lucrările. Surprinzător, acesta a avut o atitudine total neprielnică, fiind adeptul organizării pompieristice cum se făcea pe vremea dictatorului ucis de propriul popor.

Deja primele contre au apărut o dată cu faptul că proiectul depus de conducerea LPS Bihorul Oradea a ajuns târziu iar al doilea lucru este că nu sunt banii necesari. Din păcate tindem să credem că actualul preşedinte al FRB, Carmen Tocală îşi doreşte să facă o treabă cât mai bună dar nu are sprijinul necesar de la cei care se ocupă de acest gen de organizare.

Mai nou, apar tot felul de „oameni ai FRB” care, fără să fie oficiali, au pretenţii, fiind înştiinţaţi prin diferite metode pentru cerinţele organizării competiţiei.

Lucian Stance spune lucrurilor pe nume

Primul care s-a arătat de-a dreptul stupefiat de modul în care a pus Mihai Aldea problema, a fost Lucian Stance, director adjunct al LPS Bihorul.

„Vă spun sincer, aşa ceva nu am văzut în viaţa mea. Domul Aldea, cu tot respectul, spunea văruim aici un pic, facem o nouă chiuvetă, iar dacă e cald deschidem uşile şi geamurile. Cu tot respectul asta nu e o atitudine pentru organizarea unui Campionat European”

spunea acesta.

FRB nu a rămas indiferentă şi deja vizibil, deranjată a ieşit practic la un atac violent asupra celor care doresc binele competiţiei. Într-un comunicat de presă aceştia precizau că: FRB este principalul organizator al turneului şi că a solicitat in numeroase rânduri proiectul cu privire la modernizarea sălii de jocuri (baschet).

Iar datorită faptului că proiectul nu a fost prins in planul de buget si cheltuieli pe 2011, acesta se poate aproba la o eventuala rectificare bugetara, daca aceasta este pozitiva.

Valoarea proiectului depăşeşte cu mult posibilităţile şi toate investiţiile de până acum în sălile de sport.

Dreptatea e de parte localnicilor care s-au bazat pe sprijinul FRB iar acest sprijin se pare că nu va mai exista.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Contre la nivel înalt între LPS Bihorul şi FR Baschet. Șefii de la București vor la Oradea competiție europeană dar nu dau niciun ban”

  1. Ma bucur ca cineva preia acest subiect. Este jenant ce se intampla. Sper sa scriu si eu despre acest subiect cat de curand. Cele bune si tineti-o tot asa!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult