Categorized | Sport

Contre la nivel înalt între LPS Bihorul şi FR Baschet. Șefii de la București vor la Oradea competiție europeană dar nu dau niciun ban

La începutul acestui an Carmen Tocală preşedintele Federaţiei Române de Baschet (FRB) anunţa că municipiul Oradea şi-a depus candidatura pentru organizarea în ţara noastră a Campionatelor Europene de baschet junioare Under 18. În luna februarie s-a anunţat oficial că municipiul de pe Crişul Repede va găzdui principalul eveniment sportiv al anului şi că vor fi banii necesari pentru o organizare ireproşabilă. Toate acestea au fost doar vorbe goale.

Primele divergenţe au apărut atunci când Dan Matei, director al LPS Bihorul Oradea, a anunţat că a înaintat deja proiectul la Bucureşti iar cei din conducerea FRB nu au făcut nimic în acest sens.

Abia cu două luni înainte de start, Mihai Aldea, director coordonator al întrecerii europene, s-a sinchisit să se deplaseze la Oradea pentru a vedea cum se prezintă lucrările. Surprinzător, acesta a avut o atitudine total neprielnică, fiind adeptul organizării pompieristice cum se făcea pe vremea dictatorului ucis de propriul popor.

Deja primele contre au apărut o dată cu faptul că proiectul depus de conducerea LPS Bihorul Oradea a ajuns târziu iar al doilea lucru este că nu sunt banii necesari. Din păcate tindem să credem că actualul preşedinte al FRB, Carmen Tocală îşi doreşte să facă o treabă cât mai bună dar nu are sprijinul necesar de la cei care se ocupă de acest gen de organizare.

Mai nou, apar tot felul de „oameni ai FRB” care, fără să fie oficiali, au pretenţii, fiind înştiinţaţi prin diferite metode pentru cerinţele organizării competiţiei.

Lucian Stance spune lucrurilor pe nume

Primul care s-a arătat de-a dreptul stupefiat de modul în care a pus Mihai Aldea problema, a fost Lucian Stance, director adjunct al LPS Bihorul.

„Vă spun sincer, aşa ceva nu am văzut în viaţa mea. Domul Aldea, cu tot respectul, spunea văruim aici un pic, facem o nouă chiuvetă, iar dacă e cald deschidem uşile şi geamurile. Cu tot respectul asta nu e o atitudine pentru organizarea unui Campionat European”

spunea acesta.

FRB nu a rămas indiferentă şi deja vizibil, deranjată a ieşit practic la un atac violent asupra celor care doresc binele competiţiei. Într-un comunicat de presă aceştia precizau că: FRB este principalul organizator al turneului şi că a solicitat in numeroase rânduri proiectul cu privire la modernizarea sălii de jocuri (baschet).

Iar datorită faptului că proiectul nu a fost prins in planul de buget si cheltuieli pe 2011, acesta se poate aproba la o eventuala rectificare bugetara, daca aceasta este pozitiva.

Valoarea proiectului depăşeşte cu mult posibilităţile şi toate investiţiile de până acum în sălile de sport.

Dreptatea e de parte localnicilor care s-au bazat pe sprijinul FRB iar acest sprijin se pare că nu va mai exista.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Contre la nivel înalt între LPS Bihorul şi FR Baschet. Șefii de la București vor la Oradea competiție europeană dar nu dau niciun ban”

  1. Ma bucur ca cineva preia acest subiect. Este jenant ce se intampla. Sper sa scriu si eu despre acest subiect cat de curand. Cele bune si tineti-o tot asa!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult