Categorized | Oradea

Lakatos Peter susține că Guvernul nu poate să-și asume răspunderea pe regionalizarea României

Deputatul de Bihor Lakatos Peter nu este de acord cu proiectul de regionalizare al României. Conform reprezentantului UDMR Guvernul nu s-a consultat în interiorul coaliției cu nicio formațiune politică cu privire la acest proiect iar miniștrii udemeriști nu vor fi de acord cu proiectul în forma în care a apărut el în mass-media.

Legea privind reîmpărțirea României pare a fi o altă lege care pune paie pe focul care arde mocnit în interiorul coaliției PDL-UDMR. Conform deputatului de Bihor Lakatos Peter, UDMR nu este mulțumită de modul în care înțeleg să colaboreze în interiorul coaliției reprezentanții PDL.

„În loc să vină cu o idee în interiorul coaliției să o discutăm, Guvernul apare în fața opiniei publice vorbind despre adoptare pe o lege despre care nu s-a consultat cu nimeni.

Aceasta e ca un ultimatum: prima dată se anunţă şi după aceea te consultă: eşti de acord?”

a declarat deputatul UDMR.

Acesta susține că în actuala formă regionalizarea nu va fi aprobată de miniștrii UDMR:

„Spunem de pe acum că nu suntem de acord. Nu discutăm ce se va întâmpla, dar guvernul sub actuala formă nu-şi poate angaja răspunderea în momentul în care miniştrii UDMR nu sunt de acord.

Nu avem niciun motiv să fim de acord cu o lege care este atât de importantă și pe care guvernul vrea să o adopte peste noapte”.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult