Categorized | Sport

România mai slabă ca niciodată. Paraguay s-a distrat cu naționala lui Iovan

Fotbalul românesc este în declin. Fără antrenor pe bancă și fără vedetele din campionatele puternice, naționala României a plecat în turneul din America de Sud ca mielul la tăiere. Meciul cu Brazilia ne-a arătat totuși că mai sunt speranțe, paradele lui Tătărușanu și bara lui Mureșan făcându-ne să ne amintim de ultimul rezultat oficial, cel cu Bosnia. Eșecul cu Paraguay ne-a adus însă din nou la realitate. România nu are antrenor, nu are echipă, nu are perspective.

România a suferit îngrozitor în ultimul meci, cel cu Paraguay de la Asuncion.

După victoria categorică cu Bosnia și meciul bunicel făcut cu Brazilia toți românii se așteptau la mai mult de la naționala condusă de Ștefan Iovan. Rezultatul i-a făcut însă pe mulți să îl regrete pe Răzvan Lucescu cu care, chiar și în meciurile proaste, România arăta altfel.

Cu un Latovlevici penibil (a reușit să de o pasă minunată de gol pentru jucătorii din Paraguay încă din minutul 2) un Tănase care a preferat să se cerșească fault în loc să continue o fază care ar fi putut duce la gol și un Râpă care și-a arătat limitele, naționala noastră a părut că nu se regăsește.

Nicio acțiune mai închegată, nicio viziune pe teren și, mai ales, nicio dorință de victorie nu i-a animat pe ai noștri.

Scenariu de film prost

Declinul a început încă din minutul 2 când Latovlevici a vrut să-i trimită lui Papp în centrul apărării dar Nelson Valdez a interceptat mingea și a trimis-o pe sub Pantilimon din colțul careului. În primele 15 minute nu s-a mai întâmplat nimic notabil.

În minul 16 vine a doua ocazie clară pentru Paraguay. Apărarea româniei este făcută șah-mat după o pasa pe culoar care i-a scos din joc pe Gardoș si Papp dar Santa Cruz ratează, singur cu Pantilimon.

Al doilea gol vine tot în prima repriză. Mai exact în minutul 28 când Râpă îl lasă ușor să centreze pe Samudio iar Roque Santa Cruz înscrie lejer, cu capul, din șase metri, dintre fundașii noștri. Prima ocazie mai serioasă a României vine în minutul 35 când dintr-o învălmășleală în careul paraguayenilor Giurgiu profită de o greșeală a lui Molinas și trimite un lob respins cu dificultate de Villar.

Repriza a doua, cea în care românii sperau ca jucătorii lui Iovan să întoarcă scorul, a fost încă și mai penibilă decât prima. Abia în minutul 69 se întâmplă ceva notabil. Tănase se face de râs (comentatorii paraguayeni ai meciului apreciază drept „penală” faza) și simulează un fault în careul advers. Arbitrul lasă jocul să continue.

Meciul se putea termina și mai rău pentru români dacă ne gândim că în minutul 80 contraatacul periculos al paraguayenilor a fost finalizat cu un șut slab de Perez iar peste șapte minute Marecos a profitat de o gafă a lui Râpă, a patruns în careu, însă șutul său nu a prins spațiul porții. Pe final Romînia a reușit să înscrie prin Alexa, dar golul a fost anulta corect, pe motiv de ofsaid.

Paraguay: Villar – Cardozo, Da Silva, Benegas, Samudio – Baretto, Riveros, R. Acuna (cpt), Martinez – Santa Cruz, Valdez

Romania: Pantilimon – Rapa, Gardos, Papp, Latovlevici – Torje, Gabi Muresan (cpt), Giurgiu, Tanase – Zicu, Alexe

Cam atât despre un meci în care îngrijorător nu a fost scorul afișat la final ci jocul execrabil practicat de ai noștri.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult