Categorized | Sport

Pesic şi Lupusavei primele achiziţii. Ambii au semnat contracte valabile pentru un an cu CSM Oradea

Secţia de baschet a CS Municipal Oradea dovedeşte clar că doreşte să urmeze exemplul celor de la polo când vorbeşte de performanţă. Dar pentru a se ajunge la titlul naţional e nevoie de multă răbdare şi mulţi bani. Deocamdată baschetul masculin la nivelul echipelor de club din ţara noastră se află în vacanţă totală. În ciuda acestui fapt clubul bihorean a început deja campania de achiziţii pentru sezonul 2011-2012. Cu siguranţă ca va urma un campionat extrem de disputat sumele investite fiind mult mai mari decât până acum iar Oradea dovedeşte că are potenţial şi îşi doreşte mult mai mult.

În aceste zile Şerban Sere managerul secţiei de baschet a CSM Oradea a reuşit să dea o dublă lovitură pe piaţa transferurilor. Este vorba de achiziţionarea a doi jucători extrem de utili unul străin şi unul român.

Primul este sârbul Milos Pesic care are 26 de ani şi evoluează pe postul de extremă. Acesta a evoluat în sezonul trecu pentru U Mobitelco Cluj-Napoca şi BC Timişoara fiind considerat unul dintre cei mai compleţi aruncători de la distanţă din campionatul nostru.

Cel de-al doilea este Silviu Lupusavei cel care are 30 de ani, joacă pe  postul de extremă şi a fost om de bază anul trecut la Energia Rovinari. În cariera lui, baschetbalistul român a mai trecut pe la CS Otopeni, Elba  Timişoara, U Craiova si CS Râmnicu Vâlcea.

„În primul rând antrenorul şi-a dorit aceşti doi jucători. Erau monitorizaţi de mai mult timp. Sunt doi jucători de o reală valoare cu care eu cred ca vom face o figură frumoasă în viitoarea ediţie de campionat”

susţine Şerban Sere, încântat de cele două transferuri.

De asemenea, acesta a mai declarat că cei doi jucători şi-au dorit întradevăr să joace pentru Oradea pentru că Oradea e o echipa serioasă care-şi propune obiective îndrăzneţe pentru noul sezon şi cei doi jucători nu au ezitat foarte mult în a semna pentru echipa bihoreană.

Atât Milos Pesic cât şi Silviu Lupusavei au semnat contracte valabile pe un an cu CSM Oradea şi se vor  prezenta la sfârşitul lui iulie la reunirea lotului  pregătit de Cristian Achim.

Deocamdată din vechea gardă a echipei CSM Oradea care în sezonul trecut a terminat pe poziţia a şasea a campionatului, doar Maric a primit mai multe oferte dar încă nu a semnat cu nicio altă formaţie, prima opţiune fiind Oradea în dorinţa de a-şi prelungi actualul angajament.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult