Categorized | Oradea

Reorganizarea, motiv de dispute politicianiste în judeţul Bihor

Săptămâna care tocmai s-a încheiat a fost una bună pentru politicienii locali care au întors pe toate părţile proiectul reorganizării propuse de PDL. Au apărut o mulţime de variante, o mulţime de comentarii şi de exagerări cu privire la el. Atât liberalii cât şi conservatorii au ieşit rând pe rând în conferinţe de presă comentând ceea ce ei consideră a fi „decesul” judeţului Bihor. Asta în condiţiile în care PDL-iştii nu şi-au prezentat varianta finală a proiectului.

Primii care au abordat acest subiect au fost Conservatorii. Traian Bodea şi Octavian Bara au amendat modul pompieristic în care el a fost făcut.

„Chiar dacă ei vorbeau de un consens în interiorul alianţei cu privire la acest proiect, ulterior s-a văzut că nici măcar cu UDMR nu se înţelelseseră cu privire la forma lui. Dacă acest proiect va fi adoptat cred că va bulversa întraga ţară”

a povestit Octavian Bara.

Conservatorul  a amendat şi proiectul propus de UDMR:

„Cred că ceea ce vrea să facă UDMR prin proiectul lor de reorganizare este ăn fapt o reeditare a graniţelor imperiului Austro-Ungar”.

Liberalii, cei mai supăraţi dintre pământeni

La doar o zi după declaraţiile PC-iştilor bihoreni au apărut reacţiile liberalilor. Cornel Popa a declarat, într-o conferinţă de presă, că este dezamăgit de proiectul „fantasmagoric” propus de PDL.

„Populaţia nu este informată corect cu privire la costurile pe care le implică această reorganizare. Fiecare bihorean va trebui să scoată din buzunar între 6 şi 700 de lei pentru a-şi face toate actele după ce ea se va produce.

Respingem cu fermitate acest proiect utopic şi cred că avem cu toţii motive întemeiate să ne batem pentru ca judeţul Bihor să continue să existe.

Dacă reorganizarea în varianta PDL se va produce, vom intra cu toţii într-un neant. Noi nu vom sta cu mâinile în sân şi vom ieşi să protestăm în stradă”

a declarat preşedintele PNL Bihor. Din modul în care a atacat ideea reorganizării se putea crede că liberalul este împotriva ideii.

Fals însă. Popa este împotriva ideii reorganizării în varianta PDL pentru că USL-ul are un proiect de reorganizare care, conform senatorului, nici nu se compară cu cel al portocaliilor.

Referendum pentru reorganizare. Ba nu, referendum pentru ştergerea de pe hartă a judeţului Bihor

Vineri a venit rândul liberalei Lucia Varga să iasă la rampă cu declaraţii sforăitoare. Conform deputatului, preşedintele Traian Băsescu nu intenţiona să propună niciun proiect de reorganizare al ţării. A făcut însă acest lucru doar ca să compromită proiectul bun de reorganizare al USL.

Evident, faptul că fără să aibă majoritate în Parlament, USL-iştii puteau să facă o mie de proiecte de reorganizare că niciunul nu ar fi putut fi adoptat, nu era un argument întemeiat pentru Lucia Varga.

„Sunt convinsă că domnul Băsescu a vrut să compromită un proiect foarte bun cum este cel al USL. Noi am venit primii cu un proiect pentru reorganizarea României iar preşedintele a aruncat ulterior această petardă”

a declarat Varga.

Preluând ordonanţele de la centru, Cornel Popa a vorbit pentru prima dată despre referendum pe tema reorganizării.

A vorbit jurnaliştilor despre faptul că va vorbi cu Radu Ţîrle (ar fi fost într-adevăr o ştire dacă ar fi făcut declraţia după ce s-ar fi consultat cu preşedintele CJ Bihor) să organizeze un referendum pentru a-i întreba pe bihoreni dacă sunt de acord cu ideea reorganizării.

Lucia Varga a reluat vineri subiectul, dar mult mai concret:

„Am discutat cu Radu Ţîrle care ne-a spus că va căuta o soluţie tehnică pentru a realiza un referendum. Îi vom întreba pe bihoreni dacă sunt de acord ca Traian Băsescu să le desfiinţeze judeţul”.

În cele din urmă, în aceeaşi zi, preşedintele Radu Ţîrle a trimis un comunicat de presă în care anunţa că va convoca o şedinţă extraordinară a CJ Bihor în care va propune consilierilor să voteze pentru sau împotriva organizării unui referendum.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4259 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult