Categorized | Oradea

Reorganizarea, motiv de dispute politicianiste în judeţul Bihor

Săptămâna care tocmai s-a încheiat a fost una bună pentru politicienii locali care au întors pe toate părţile proiectul reorganizării propuse de PDL. Au apărut o mulţime de variante, o mulţime de comentarii şi de exagerări cu privire la el. Atât liberalii cât şi conservatorii au ieşit rând pe rând în conferinţe de presă comentând ceea ce ei consideră a fi „decesul” judeţului Bihor. Asta în condiţiile în care PDL-iştii nu şi-au prezentat varianta finală a proiectului.

Primii care au abordat acest subiect au fost Conservatorii. Traian Bodea şi Octavian Bara au amendat modul pompieristic în care el a fost făcut.

„Chiar dacă ei vorbeau de un consens în interiorul alianţei cu privire la acest proiect, ulterior s-a văzut că nici măcar cu UDMR nu se înţelelseseră cu privire la forma lui. Dacă acest proiect va fi adoptat cred că va bulversa întraga ţară”

a povestit Octavian Bara.

Conservatorul  a amendat şi proiectul propus de UDMR:

„Cred că ceea ce vrea să facă UDMR prin proiectul lor de reorganizare este ăn fapt o reeditare a graniţelor imperiului Austro-Ungar”.

Liberalii, cei mai supăraţi dintre pământeni

La doar o zi după declaraţiile PC-iştilor bihoreni au apărut reacţiile liberalilor. Cornel Popa a declarat, într-o conferinţă de presă, că este dezamăgit de proiectul „fantasmagoric” propus de PDL.

„Populaţia nu este informată corect cu privire la costurile pe care le implică această reorganizare. Fiecare bihorean va trebui să scoată din buzunar între 6 şi 700 de lei pentru a-şi face toate actele după ce ea se va produce.

Respingem cu fermitate acest proiect utopic şi cred că avem cu toţii motive întemeiate să ne batem pentru ca judeţul Bihor să continue să existe.

Dacă reorganizarea în varianta PDL se va produce, vom intra cu toţii într-un neant. Noi nu vom sta cu mâinile în sân şi vom ieşi să protestăm în stradă”

a declarat preşedintele PNL Bihor. Din modul în care a atacat ideea reorganizării se putea crede că liberalul este împotriva ideii.

Fals însă. Popa este împotriva ideii reorganizării în varianta PDL pentru că USL-ul are un proiect de reorganizare care, conform senatorului, nici nu se compară cu cel al portocaliilor.

Referendum pentru reorganizare. Ba nu, referendum pentru ştergerea de pe hartă a judeţului Bihor

Vineri a venit rândul liberalei Lucia Varga să iasă la rampă cu declaraţii sforăitoare. Conform deputatului, preşedintele Traian Băsescu nu intenţiona să propună niciun proiect de reorganizare al ţării. A făcut însă acest lucru doar ca să compromită proiectul bun de reorganizare al USL.

Evident, faptul că fără să aibă majoritate în Parlament, USL-iştii puteau să facă o mie de proiecte de reorganizare că niciunul nu ar fi putut fi adoptat, nu era un argument întemeiat pentru Lucia Varga.

„Sunt convinsă că domnul Băsescu a vrut să compromită un proiect foarte bun cum este cel al USL. Noi am venit primii cu un proiect pentru reorganizarea României iar preşedintele a aruncat ulterior această petardă”

a declarat Varga.

Preluând ordonanţele de la centru, Cornel Popa a vorbit pentru prima dată despre referendum pe tema reorganizării.

A vorbit jurnaliştilor despre faptul că va vorbi cu Radu Ţîrle (ar fi fost într-adevăr o ştire dacă ar fi făcut declraţia după ce s-ar fi consultat cu preşedintele CJ Bihor) să organizeze un referendum pentru a-i întreba pe bihoreni dacă sunt de acord cu ideea reorganizării.

Lucia Varga a reluat vineri subiectul, dar mult mai concret:

„Am discutat cu Radu Ţîrle care ne-a spus că va căuta o soluţie tehnică pentru a realiza un referendum. Îi vom întreba pe bihoreni dacă sunt de acord ca Traian Băsescu să le desfiinţeze judeţul”.

În cele din urmă, în aceeaşi zi, preşedintele Radu Ţîrle a trimis un comunicat de presă în care anunţa că va convoca o şedinţă extraordinară a CJ Bihor în care va propune consilierilor să voteze pentru sau împotriva organizării unui referendum.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult