Categorized | Social

Un nou acces pietonal în Oradea

În cursul săptămânii viitoare, municipalitatea va începe lucrările de realizare a unui acces pietonal, care va începe de la şoseaua de centură şi va coborî spre substaţia de redresare OTL (punctul de întoarcere a tramvaielor din capătul Bulevardului Dacia), respectiv spre staţia de tramvai de sub pasajul peste B-dul Dacia.

Accesul pietonal va avea o lungime de aproximativ 100 de metri şi va fi amenajat cu ziduri de sprijin şi balustradă pe ambele părţi. Totodată, o parte a accesului va fi destinată persoanelor cu dizabilităţi.

După finalizarea accesului, trecerea de pietoni de la capătul pasajului peste B-dul Dacia spre B-dul Ştefan cel Mare va fi desfiinţată.

„Având în vedere că se reabilitează şoseaua de centură, fapt care va duce creşterea numărului de maşini în zonă, desfiinţarea trecerii de pietoni de pe pasaj este mai mult decât necesară (conducând la fluidizarea traficului auto), la fel ca şi crearea unui acces pietonal în această zonă”

se precizează într-un comunicat remis de Primăria municipiului Oradea.

Lucrările vor fi executate de S.C. Selina S.R.L. în baza contractul de reparaţii şi întreţinere străzi în municipiu.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult