Categorized | Social

La Oradea, amenzile devin muncă în folosul comunității

Rău platnicii orădeni care sperau că vor scăpa de amenzi pentru că nu nu deţin bunuri impozabile sau venituri din care să fie recuperate debitele, primesc o veste poartă din partea municipalității. Primăria Oradea a demarat încă de la începutul lui 2011 acţiunea de recuperare a datoriilor prin transformarea amenzilor contravenţionale în muncă în folosul comunităţii.

Inspectorii de executare silită ai Primăriei au transmis deja 1337 procese verbale de contravenţie către organele care au dat amenzi (Inspectorate Judeţene de Poliţie, Jandarmerie, Poliţe de Frontieră, OTL, Garda Financiară etc). În total s-au transmis procese verbale de contravenţie către 36 de astfel de instituţii din toată ţara.

Conform legislaţiei în vigoare aceste organe (din care face parte agentul constatator) sesizează instanţa de judecată, solicitând înlocuirea amenzilor cu muncă în folosul comunităţii.

De menţionat că noile reglementări legale nu mai prevăd exprimarea acordului de către contravenient pentru a presta muncă în folosul comunităţii, fapt ce uşurează într-o oarecare măsură, recuperarea acestor debite.

Până în acest moment, există două sentinţe definitive pentru prestarea muncii în folosul comunităţii.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4375 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “La Oradea, amenzile devin muncă în folosul comunității”

  1. BRAVO CELOR CARE AU VENIT CU O ASTFEL DE INITATIVA. ESTE PERFECT CORECT! Multi isi „eschivau” prin tertipuri legale diferitele combinati si averi. Daca tot fac furtisaguri macar sa nu scape chiar de tot!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult