Categorized | Social

Universitatea din Oradea se face din nou de râs. Șpagă la Facultatea de Medicină

Facultatea de Medicină a Universităţii din Oradea a fost recent implicată în mai multe scandaluri. Ultimul a avut izbucnit în 24 iunie când Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor au început urmărirea penală faţă de conferenţiarul universitar Michaela Timar pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

În ultima perioadă Facultatea de Medicină a fost scena mai multor scandaluri. Fie că a fost vorba de conflictul dintre managerul Grebenişan şi Cornel Antal, între studenţii care fac practică şi medicii de acolo, scandalurile nu au ocolit deloc instituţia.

Mai nou, studenţii de la Mediucină Dentară au denunţat-o la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor pe Michaela Timar, conferenţiar universitar care le-a fi cerut şpagă pentru ca să promoveze un examen.

„Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor au început în data de 24.06.2011 urmărirea penală faţă de o orădeancă în vârstă de 64 de ani pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită”

a precizat procurorul Dorel Moţiu, purtător de cuvânt al Parchetului  de pe lângă Tribunalul Bihor.

Meseria, brăţară de aur…

Conform procurorului, conferenţiarul a pretins şi a primit de la studenţii grupei I a anului III specializarea medicină dentară o broşă din aur în valoare de 343 lei, în vederea promovării de către aceştia a examenului din 24.06.2011 la disciplina endocrinologie.

Alertaţi de studenţi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat la sfârşitul săptămânii o percheziţie la domiciliul conferenţiarului şi au găsit alte plicuri cu brăţări, broşe, inele şi lănţişoare din aur, în vloare totală de peste 10.000 de lei, cu menţiunea „Din partea grupei…”.

Michaela Timar a fost audiată luni (27 iunie) de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor şi este cercetată în stare de libertate.

Cornel Antal a suspendat-o din activitatea de examinare a studenţilor

Conducerea Universităţii din Oradea s-a sesizat cu privire la cazul de cercetare penală în care este implicat un cadru didactic de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea. Luni dimineaţa, 27 iunie 2011, rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal a înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor o adresă  prin care a cerut lămuriri cu privire la acest caz.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a confirmat faptul că Michaela Timar este urmărită penal pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Prin urmare, rectorul Cornel Antal a emis luni, 27 iunie 2011, o decizie prin care Michaela Timar a fost suspendată din activitatea de examinare a studenţilor.

„Conducerea Universităţii din Oradea respinge orice fel de  metode frauduloase venite din partea cadrelor didactice ori folosite de studenţi pentru a promova un examen. Totodată, Universitatea din Oradea  se bazează în continuare pe colaborarea poliţiei în depistarea încercărilor de fraudare a examenelor precum şi în ce priveşte cazurile de comercializare de lucrări de licenţă sau disertaţie.

Vă reamintim că rectorul Cornel Antal a mai sesizat poliţia şi în 2010 cu privire la cazurile de comercializare a lucrărilor de finalizare a studiilor şi tragerea la răspundere a persoanelor care practică acest lucru”

se precizează într-un comunicat dat publicității de biroul de comunicare al Universității din Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Universitatea din Oradea se face din nou de râs. Șpagă la Facultatea de Medicină”

  1. marc spune:

    O lista cu profii de la medicina care nu au iau mita aveti???Nu aveti pt ca TOTI iau mita/spaga etc…Timar este dintre cei modesti si studentii stiu asta. Mai investigati,investigati.!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult