Categorized | Social

Oradea îşi modernizează informatic traficul rutier

GPS pentru semafoare, camere video, softuri specializate, indicatoare de circulaţie, contor auto şi marcaje rezonatoare vor fi doar o parte din investiţia pe care Primăria vrea să o facă în traficul rutier din Oradea. Ştirea a fost dată publicităţii de primarul Ilie Bolojan în cadrul unei conferinţe de presă la Primăria municipiului Oradea.

Proiectul „Înfiinţarea unui Centru de Management al Traficului Rutier pentru optimizarea traficului auto în municipiul Oradea” urmează să fie finanţat în cadrul Programului Operaţional de Cooperare Transfrontalieră România –Ungaria.

Consilierii locali au aprobat în şedinţa ordinară de marţi, tema de proiectare şi achiziţia documentaţiei tehnico-economice în vederea realizării acestui proiect.

„Municipalitatea se va ocupa de procedura privind realizarea proiectului şi depunerea acestuia, urmând ca lucrările să demareze efectiv anul viitor. Un prim efect al implementării acestui proiect va fi fluidizarea traficului în municipiu”

a declarat primarul Ilie Bolojan.

Centrul de Management al Traficului Rutier va funcţiona în două locaţii, respectiv Primăria Oradea şi Poliţia Locală şi va avea o serie de dotări precum GPS pentru semafoare, camere video, softuri specializate, indicatoare de circulaţie, contor auto şi marcaje rezonatoare.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult