Categorized | Social

Pentru că se pierde 40% din energia termică a oraşului, municipalitatea va înfiinţa un centru de monitorizare special

Primarul Ilie Bolojan a prezentat la conferinţa de presă de marţi, 28 iunie, proiectul unui „Centrul de Monitorizare a Pierderilor înregistrate în reţeaua de alimentare cu energie termică a municipiului Oradea”. Investiţia se va realiza pe fonduri europene şi va ajuta la îmbunătăţirea reţelei de energie termică a municipiului.

Valoarea maximă care poate fi accesată pentru acest proiect este de 8 milioane de lei (50% reprezentând contribuţia municipalităţii). Valoarea exactă a proiectului va fi cunoscută numai după realizarea studiului de fezabilitate.

„Având în vedere ca sunt pierderi de aproape 40% la energia termică, datorită reţelelor de transport şi distribuţie, acest proiect este mai mult decât o necesitate”

a spus primarul Ilie Bolojan.

Centrul de Monitorizare a Pierderilor va avea un dispecerat şi un sistem de monitorizare a pierderilor prin senzori şi reţea de internet.

În cadrul proiectului se vor achiziţiona echipamente şi utilaje şi se va face o bază de intervenţie operativă pentru înlăturarea efectelor determinate de identificarea pierderilor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Pentru că se pierde 40% din energia termică a oraşului, municipalitatea va înfiinţa un centru de monitorizare special”

  1. Mircea spune:

    Tipic romanesc: accesarea fondurile europene de dragul accesarii. Exista o adevarata industrie de tapare a acestor fonduri, ignorandu-se miezul problemei: depasirea in mod practic a obstacolelor diverse din urbe.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult