Categorized | Sport

Orădencele de la Ars Nova triumfă la Veszprem. Tinerii voleibalişti de la LPS Bihorul învingători în Austria

Localitatea maghiară Veszprem a găzduit în urmă cu câteva zile Campionatele Mondiale de dans sportiv modern, ediţia 2011. Concursul, extrem de spectaculos, a adunat la start un număr foarte mare de echipe de pe tot mapamondul. Locaţia desfăşurării evenimentului a fost Veszprem Arena, sala de sport construită special pentru desfăşurarea meciurilor de handbal a echipei locale, care l-a avut pentru două sezoane legitimat şi pe fostul internaţional român Marian Cozma, decedat în urma unui tragic incident într-un club din localitatea maghiară.

Municipiul Oradea şi totodată ţara noastră a fost reprezentată cu cinste de Academia de dans “Ara-Nova”, preşedinte Teodora Lăzurean. Orădencele au concurat la 4 categorii de vârstă şi totodată pe diferite categorii de diversitate şi coregrafie. În aceste condiţii, la dance show solo, Luana Chebeleu a reuşit să-şi adjudece titlul mondial la categoria senioare.

Tot în cadrul aceleiaşi competiţii dar la youth coechipiera acesteia, Bernadett Szoke a câştigat şi ea de asemenea medalia de aur. O altă premiată cu aur a fost şi Miriam Abrudan, orădeanca reuşind să se impună la categoria fantasy solo.

În formula Miruna Herman, Bernadett Szoke, Miriam Abrudan, Coralia Urdea, Laura Fesnic, Larisa Demian, Diana Colţea, sportivele legitimate la clubul Ars Nova au cucerit laurii de campioni la categoria fantasy formation.

Toate sportivele participante precum şi cele care vor reprezenta clubul bihorean sunt pregătite de antrenoarele Teodora Lăzurean şi Ioana Pele.

Imediat după terminarea concursului toată delegaţia noastră a participat la un moment de reculegere la statuia lui Marian Cozma, din apropierea sălii, unde au aprins o lumânare în amintirea handbalistului trecut în nefiinţă.

Această ultimă întrecere încheie sezonul competiţional 2010-2011, un sezon cu adevărat de excepţie pentru orădencele de la Ars Nova în care  componentele echipei locale au obţinut peste 15 titluri naţionale la concursurile de profil din ţară, precum şi numeroase medalii internaţionale la întrecerile continentale sau mondiale de acest gen.

Orădenii „de aur” la minivolei

Timp de şapte zile, localitatea Klaghenfurt din Austria a fost „cartierul general” al voleiului juvenil din Oradea. Asta în condiţiile în care trei echipe, două de băieţi şi una de fete, de la LPS Bihorul au participat la un concurs tradiţional organizat la nivel mondial în „ţara valsului”.

Cel mai bun rezultat a reuşit să-l obţină grupa de băieţi antrenată de Kovacs Zoltan la categoria minivolei. Tinerii voleibalişti locali au reuşit să se impună deşi au avut în faţă adversari din Serbia, Italia sau Polonia, ţări cu tradiţie în acest sport.

De asemenea, la volei juniori I, grupa antrenată de Rodion Achimescu a încheiat turneul pe locul al treilea, cucerind totodată medaliile de bronz, în timp ce echipa de fete pregătită de Dana Pascu a încheiat competiţia în afara podiumului, fetele având ceva probleme de organizare, neajungând în timp util pentru a disputa un meci pentru semifinale.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult