Categorized | Oradea

Traian Bodea vrea să oblige românii să meargă la vot

Preşedintele Partidului Conservator Bihor, Traian Bodea a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că va propune USL introducerea votului obligatoriu pentru România. Conservatorul consideră că, în condiţiile legislative de astăzi, românii sunt reprezentaţi mai mult de romi şi de clientela politică în guvern, Parlament şi la nivel local şi propune introducerea votului obligatoriu pentru a creşte legitimitatea aleşilor.

Conservatorul Traian Bodea vrea să revoluţioneze legea electorală din România. Conform lui Traian Bodea pentru ca şpaga electorală să dispară şi guvernul şi autorităţile locale să aibă mai multă legitimitate ar trebui introdus votul obligatoriu.

„Dacă s-ar introduce votul obligatoriu, ar dispărea primarii aleşi cu 100-200 de voturi, pentru că ei nu ar mai putea să îşi câştige scaunele pe doi mici şi o sticlă de bere.

De 20 de ani avem la putere un partid care reprezintă o minoritate, adică 5-6% din intenţia populaţiei, dar care este la guvernare datorită faptului că majoritarii nu merg la vot.

Nu este corect ca toţi românii să depindă de o astefel de minoritate. Soarta României este decisă astăzi de rudele candidaţilor, de romi, de clientela partidelor politice şi de membrii de partid”

a declarat Bodea care consideră că, deşi votul ar trebui să fie obligatoriu, cei care merg la vot ar trebui încurajaţi prin scutirea de la achitarea unor taxe sau impozite.

Întrebat de jurnalişti dacă consideră că politicienii nu au niciun „merit” în creşterea absenteismului la urne, Traian Bodea s-a eschivat invocând avantajele proiectului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult