Categorized | Social

Elevii din Oradea au probleme stomatologice şi ORL

Viceprimarul Rozália Biró a prezentat joi, 30 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă împreună cu directorul Administraţiei Social Comunitare Oradea, Koncsek Zita, stadiul în care se află programul de screening al stării de sănătate al elevilor de clasa I şi clasa a V-a din municipiu.

Din cei 3614 de elevi înscrişi în acest an şcolar în clasa I, respectiv clasa a V-a, la programul de screening au participat 1.293 de elevi de clasa I-a şi 1.196 de elevi de clasa a V-a.

„Acest program este un program pilot pentru România, având în vedere că la nivel naţional suntem singura adminsitraţie care sprijină şi finanţează evaluarea sănătăţii la elevi.

Bazându-ne pe părerea specialiştilor ne aflăm la un grad mediu de probleme. Aceste rezultate vor dovedi părinţilor necesitatea de a-şi da acordul pentru efectuarea acestor analize la copii”

a spus viceprimarul Rozália Biró.

Prezentă la conferinţă, directoarea Administraţiei Social Comunitare Oradea, Koncsek Zita a prezentat rezultatele obţinute în urma evaluării menţionând:

„Aproape 2.500 de familii au înţeles importanţa acestei campanii şi a educaţiei pentru sănătatea copiilor lor, iar adminsitraţia locală a demonstrat importanţa unui astfel de program care vine în sprijinul părinţilor.”

În urma analizelor efectuate s-a constatat că majoritatea copiilor au probleme stomatologice şi probleme ORL.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult