Categorized | Sport

Victorioşi în primul amical. DVSC Debrecen – FC Bihor 1-2

Încă nu a început sezonul amicalelor pentru majoritatea formaţiilor care activează în liga a II-a şi cei de la FC Bihor au reuşit să înceapă cu dreptul primele jocuri. Roş-albaştri s-au impus în primul joc de verificare din această vară la limită, dar în cele din urmă o victorie rămâne o victorie. Echipa orădeană a câştigat sâmbătă la Debrecen, cu scorul de 2-1(0-0), în faţa formaţiei locale DVSC.

Golurile orădenilor au fost marcate în minutele 70 şi 80 de Florin Pop unu dintre puţinele produse 100 % ale formaţiei din municipiul de pe Crişul Repede. Trebuie precizat faptul că în prealabil gazdele au deschis scorul în minutul 48.

După o primă repriză echilibrată, care s-a încheiat cu scor alb, 0-0, în partea a doua bihorenii au controlat mai mult mijlocul terenului.

Egalarea a survenit în minutul 70, când Birtalan a şutat în portarul echipei DVSC, mingea a ajuns la Florin Pop, care din interiorul careului a îndeplinit o simplă formalitate, înscriind în poarta goală.

Golul victoriei echipei orădene avea să survină 10 minute mai târziu, în minutul 80, când, în urma unei combinaţii purtate de Chiş şi Oltean, mingea a ajuns la acelaşi atacant bihorean, Florin Pop, care-şi trece din nou numele pe lista marcatorilor.

În această primă confruntare a verii, antrenorul a folosit două echipe diferite în cele două reprize. În primul mitan a adoptat o formulă 4-4-2, cu: Pogacsics – Moraru, Petrache, Deaconescu, Diarra – Coroian, Danci, Selagea, Dic – Cr. Cigan, Bîrză.

În partea a doua s-a trecut la un sistem 4-3-3, care a dat roade, având în vedere că în această formulă au fost marcate golurile. Formula secundă: Fildan – Oltean, Muscă, Iuhas, Lupu – Chiş, Popa, Sorian – Florin Pop, Sulea, Birtalan.

Au lipsit din echipa orădeană la această partidă Mărkuş şi Florean, aflaţi la lotul naţional U19, care se pregăteşte pentru turneul final al Campionatului European, programat în această vară în România.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult