Categorized | Social

Primăria Oradea a încasat mai puţini bani la buget decât în primul trimestru

Dacă pe primul trimestru al acestui an, respectiv 1 ianuarie 2011 – 31 martie 2011 s-a încasat la bugetul local peste 130 de milioane de lei, pe cel de-al doilea trimestru (aprilie, mai, iunie) valoarea încasată este de puţin peste 95 de milioane de lei. Reprezentanţii municipalităţii susţin că scăderea se datorează şi faptului că de la sfârşitul lunii martie nu s-a mai acordat bonificaţia de 8% pentru achitarea integrală a taxelor şi impozitelor.

Conform Primăriei în acest al doilea trimestru, un număr de 38.561 de contribuabili s-au prezentat pentru plata taxelor şi impozitelor, respectiv 34.360 de persoane fizice şi 4.201 persoane juridice.

„O scădere a încasărilor în acest al doilea trimestru se explică şi prin faptul că bonificaţia de 8% acordată de municipalitate avea valabilitate până la data de 31 martie, fapt ce a reprezentat un stimulent pentru plata impozitelor pe proprietate, un număr mai mare de contribuabili prezentându-se la plată”

se precizează într-un comunicat remis de Primăria municipiului Oradea.

Astfel, daca în prima jumătate a anului trecut s-a încasat 202.677.376 de lei, în prima jumătate a acestui an, încasările din taxe şi impozite au crescut la 225.719.098 de lei.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult