Categorized | Sport

DJST Bihor în casă nouă. „Arcaşii” s-au întrecut la Cupa Cetăţii şi Cupa Redpoint

La prima conferinţă a Direcţiei pentru Sport şi Tineret (DJST) Bihor în casă nouă, Sorin Buhaş şi Korodi Iosif (foto) au ţinut să facă cunoscute proiectele acestora pentru viitor. Astfel noul sediul de pe Strada Mihai Eminescu, Numărul 11 nu este cel dorit de către conducerea DJST Bihor cu menţiunea că în incinta curţii va fi amenajată o nouă clădire în cadrul căreia personalul administrativ îşi va desfăşura activitatea.

Mai mult se pare că obligaţia constructorului e să finalizeze lucrarea în 90 de zile de la data semnării contractului. Fiind în faza de proiect pentru licitaţie deocamdată doar două firme au cumpărat caietul de sarcini una din Oradea cealaltă din Hunedoara.

Noul sediu va avea mai multe spaţii plus anexe în care activitatea sportivă va fi mult mai largă iar faptul că noul sediu va fi în centru va conta mult.

Actualul teren de tenis de zgură din incita DJST Bihor va fi transformat într-un parc plus parcare iar pe un spaţiu adiacent va fi amenajat un teren sintetic multifuncţional.

Nu trebuie să omitem faptul că actuala conducere a primit o înştiinţare prin care vechiul sediu al DJTS Bihor de pe strada Poieniţei, Numărul 2 A trebuia predat până la data de 1 iulie fapt care s-a şi întâmplat.

„Deocamdată beneficiem de condiţii destul de bune, dar trebuie să ne gândim că actualul spaţiu existent pentru cazare trebuie modernizat.

Dacă etajul doi arată bine, iar etajul unu va trebui renovat, parterul actualei clădiri trebuie modificat complet pentru că toate birourile vor fi transformate în camere.

Este o decizie care trebuie aplicată cât mai repede pentru că prioritar va fi ca spaţiile să fie cât mai comode”

spunea Sorin Buhaş.

Până atunci însă activitatea DJTS Bihor nu va fi conturbată în nici un fel calendarul competiţiilor pentru anul 2011 va fi respectat în totalitate cu menţiunea că ar putea fi îmbunătăţit dacă vor apărea fonduri financiare în plus.

Orădenii de la CS Redpoint pe poziţia a treia

La finele săptămânii trecute în cetatea Oradea au fost organizate în paralel două competiţii sportive importante. Este vorba de Cupa Redpoint etapa a IV-a în cadrul Campionatului Naţional de tir cu arcul şi Cupa Cetăţii o întrecere mai mult locală.

Mircea Stroe organizatorul principal al concursului s-a declarat foarte încântat de nivelul competiţiei dacă ţine seama că la acea dată condiţiile atmosferice nu au fost dintre cele mai bune (vânt şi ploaie). De altfel acesta l-a premiat pe Sorin Buhaş cu o plachetă specială pentru sprijinul acordat.

La ediţia din acest an a competiţiei naţionale care este a III-a s-au înscris 72 de „arcaşi” de la mai multe cluburi de profil din toată ţara. În clasamentul general prima poziţie le-a revenit în cele din urmă celor de la CSŞ Rădăuţi urmaţi pe podium de CSO Oninoasa şi CS Redpoint Oradea. Pe locul al cincilea s-a situat CS Alexandru Roman Oradea în timp ce locul al optulea a fost ocupat de orădenii de la CS Gym.

În clasamentul seniorilor la categorie arc tradiţional cel mai buni s-au dovedit a fi Francisc Ridi urmat de Kovacs Laszlo şi Wilhem Akoş Şandor.

De asemenea la Cupa Cetăţii printre remarcaţi s-au numărat orădenii Cristof Mihaly, Paloy Csaba, Andrei Bobei, Dora Asnet, Remuves Katalin sau Arno Arsova.

În mod normal Oradea îşi va depune candidatura pentru anul 2012 în dorinţa de a organiza o etapă de Cupă Europeană în municipiul de pe Crişul Repede.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult