Categorized | Social

Zonă de recreere finalizată. Podul Sovata în linie dreaptă

Primarul Ilie Bolojan a prezentat joi, 7 iulie 2011, în cadrul unei conferinţe de presă stadiul în care se află amenajarea zonei de recreere de pe malul drept al Crişului Repede, zonă cuprinsă între Podul Decebal şi Podul Densuşianu. În cadrul aceleiaşi conferinţe, edilul a vorbit şi despre Podul Sovata care se apropie de finalizare.

Lucrările de amenajare a zonei au demarat anul trecut cu montarea balustradelor de protecţie şi au continuat anul acesta cu cea de-a doua etapă, respectiv introducerea iluminatului public, montarea mobilierului urban, a băncilor de odihnă şi coşurilor de gunoi.

„Întreaga zonă a fost gândită în aşa fel, încât să deservească toate categoriile de vârstă. Avem astfel, trei subzone: una amenajată cu aparate de joacă pentru copii, destinată celor mici, o alta amenajată cu terenuri de sport, destinată tinerilor şi ultima subzonă amenajată cu filigorii, concepută pentru recreerea celor mai în vârstă”

a declarat primarul Ilie Bolojan.

Zonă cuprinsă între Podul Decebal şi Podul Densusianu este acum destinată activităţilor în aer liber. Aici au fost amenajate platforme betonate, alei,  locuri de joacă pentru copii dotate cu aparate de joacă, un  teren de sport, un ţarc pentru câini, 13 foişoare, bănci de odihnă şi coşuri de gunoi.

Fără garaje dar cu coridor verde

Municipalitatea susţine că înainte de a demola garajele din zonă se va ocupa de zonele verzi şi va planta mai mulţi arbori.

„Ultima etapă a lucrărilor de amenajarea a acestei zone de recreere va consta în demolarea garajelor dinspre Podul Densusianu.

Pe spaţiul astfel eliberat, vom construi aproape 300 de locuri de parcare, dublu faţă de numărul garajelor, şi un al doilea teren de sport destinat tinerilor.

Cei, a căror garaje vor fi demolate vor beneficia de un loc de parcare gratuit timp de 5 ani”

a mai spus primarul Ilie Bolojan.

Pentru ca amenajarea să nu fie distrusă Primăria va cere poliţiştilor comunitari să îşi extindă zona de patrulare.

La conferinţă a participat şi Pasztor Sandor, directorul Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Crişuri care se va ocupa de amenajarea aleilor de pe malul apei.

„Vom continua lucrările la amenajarea unui coridor verde de la un capăt la celălalt al oraşului astfel întât de la Primărie şi până în cartierul Ioşia să se poată circula cu bicicleta pe malul Crişului.

Anul viitor, sper să avem fonduri suficiente ca să ne putem ocupa şi de malul stâng al Crişului”

a declarat Pasztor Sandor.

Podul Sovata realizat în proporţie de 60-70 la sută

În cadrul vizitei în teren, făcută de primarul Ilie Bolojan cu ocazia conferinţei de presă de azi, acesta a prezentat şi stadiul lucrărilor la suprastructura Podului Sovata.

„Aşa cum se poate vedea din afara şantierului, lucrările avansează rapid şi în curând podul va prinde formă.

Pentru cei care locuiesc în această zonă, şi nu numai, e bine de ştiut că podul va avea şi o subtraversare, un pasaj pietonal, asemănător cu cel de la Podul Decebal, astfel încât traversarea de pe un mal pe altul se va putea face cu uşurinţă atât cu bicicleta, cât şi pe jos”

a explicat primarul Ilie Bolojan.

Dacă la începutul săptămânii trecute s-a realizat montarea tronsoanelor tablierului metalic aferente malului stâng, firma executantă a început de ieri, pregătirea tronsoanelor destinate malului drept, astăzi având loc montarea primului tronson.

„Mai avem de pregătit o serie de finisaje, urmând să realizăm structura rigidă dintre grinzi şi montarea tronsoanelor centrale. În acest moment putem spune că podul este executat în proporţie de 60 – 70%”

a declarat Alexandru Achim, managerul de proiect al S.C. CCCF Drumuri şi Poduri Timişoara SRL, firma care construieşte podul.

Valoarea contractului pentru realizarea podului Sovada este de 11.850.530,21 lei (fără TVA), lucrările urmând a se finaliza până la data de 30 septembrie 2011.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult