Categorized | Sport

Tenismena bihoreană Ioana Roşca, triufătoare în Cehia

Noul talent minune al „sportului alb” din ţara noastră şi-a dovedit din nou valoarea. Ioana Roşca a confirmat poziţia de lider al clasamentului european Race to Master, pe 2011 impunându-se la turneul de categoria a-III-a din calendarul Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), desfăşurat în perioada 2-10 iulie la Plzen, în Cehia.

Tenismena originară din Sânmartin şi pregătită de Ionuş Hodişan a trecut în calificările de la Ex Pilsen Wilson Cup 2011 de Aneta Barchankova (Cehia) cu 6-2, 6-0 şi de Sarah Maria Jurakova din Slovacia cu scorul de 5-7, 6-2, bihoreanca a reuşit în cele din urmă să acceadă pe tabloul principal unde le-a învins pe Adela Tarosova 6-4, 7-6 (1), Agnes Bukta 6-3, 6-2 şi Eva Rutarova 7-6(2), 7-5.

În semifinală, tânăra tenismenă locală a reuşit să se impună cu scorul de 6-2, 6-4 în dauna norvegiencei Hedda Odegaard. Forma bună a tenismenei care domină clar competiţiile la care se înscrie a continuat şi în finală acolo unde bihoreanca a „spulberat-o” pur şi simplu pe Darya Lebesheva din Belarus cu un sec 6-1, 6-2.

Ioana Roşca a sosit la turneul din Cehia după ce a mai făcut un sfert de finală la Bruchkoebel, în Germania.

La turneul 29 Head Cup Bruchkoebeler Jugendturnier 2011 a participat şi Simina Bodea, colega de antrenament a Ioanei la Clubul Sportiv „Voinţa” Oradea.

Simina a reuşit să treacă un tur pe tabloul principal după ce a învins-o pe Celina Buhr din Germania cu 6-2, 6-3, cedând în turul II la o altă nemţoaică, Yana Morderger.

Cele două au învins în primul tur al probei de dublu perechea australiană Andrianopoulos, Wallace cu scorul de 6-0, 4-6, 10-6, fiind întrecute în turul secund de surorile Tayisiya şi Yana Morderger cu 6-3, 6-3.

La 15 ani, Ioana Roşca conduce în clasamentul european al categoriei 16 ani pe 2011, este tenismenă legitimată la CSM Craiova şi se antrenează la Voinţa Oradea, având preparator fizic pe profesorul Constantin Stohor.

Ioana este în căutarea unui sponsor stabil care să-i sprijine cariera în tenisul de înaltă performanţă.

Pentru ea urmează, în acest sezon, Campionatele Europene pe Echipe, turneele din circuitul ITF dar şi turneele futures de 10.000 de dolari la care va participa începând cu acest an.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult