Categorized | Cultură

Concert de excepţie în pasajul Vulturul Negru

Duminică 17 iulie, de la ora 18:00, în pasajul Vulturul Negru, se va desfăşura cel de-al patrulea concert din proiectul Vara Muzicală Orădeană, finanţat de Consiliul Local Oradea. Alături de mai multe talente locale ale muzicii clasice, orădenii vor putea asculta şi Cvartetului Varadinum, realizându-se în acest fel un frumos dialog între generaţii.

Organizatorii, Club Kiwanis Art Oradea, au ales acest spaţiu întrucât este protejat de capriciile naturii şi este un spaţiu emblematic pentru oraşul Oradea.

Partener al evenimentului este Facultatea de Muzică a Universităţii din Oradea, protagoniştii având strânse relaţii cu aceasta.

Concertul va beneficia de prestaţia tinerilor interpreţi orădeni care studiază sau deja profesează în alte centre universitare: Alexandra Hordoan –mezzosoprana, Vlad Crosman – tenor, Mariuca Popa – mezzosoprana, Adina Buboi – soprană, Anca Negruţ – flaut, dar şi a mai tinerilor lor colegi: Mihaela Popa – violoncel, Bede Robert – tenor. Aceştia vor fi acompaniaţi la pian de către asistenta universitară Antoanela Isaiu, de la Facultatea de Muzică din Oradea.

În încheierea concertului, orădenii vor avea bucuria să asculte câteva piese de virtuozitate din repertoriul universal în interpretarea Cvartetului Varadinum, astfel realizându-se un frumos dialog între generaţii.

Clubul Kiwanis Art Oradea va avea invitaţi speciali la concert: membrii Clubului Kiwanis Giarre – Riposto, din Sicilia, prezenţi la Oradea pentru a semna Declaraţia de Înfrăţire între cele două cluburi.

„Sperăm că momentul va marca începutul unei colaborări fructuoase în domeniul artistic, spre beneficiul tinerilor interpreţi, dar şi al comunităţii locale”

susţine Presedinte Kiwanis Art Oradea, Iuliana Păcurar

PROGRAM

Mihaela Popa – J.S. Bach, Suita 2 – Allemande

Adina Buboi – G. Puccini, opera G. Schicchi, aria „O mio bambino caro”

Popa Maria – F. Obrandors, El Vito

Vlad Crosman – Paolo Tosti, Malia

Alexandra Hordoan –  G. Verdi, „La forza del destino”

Anca Negrut – Cl. Debussy, Syrinx O, sole mio! – canzoneta napoletana

Cvartetul Varadinum (Agneta Marcu, Agneta Tokaji, Eva Costin, Alexandru Thurzo)

A.Vivaldi – Vara

C. Porumbescu – Dorul

W.A. Mozart

Shostakovici – Vals

Orădenii sunt invitaţi să asiste în număr cât mai mare la acest eveniment.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult