Categorized | Cultură

Concert de excepţie în pasajul Vulturul Negru

Duminică 17 iulie, de la ora 18:00, în pasajul Vulturul Negru, se va desfăşura cel de-al patrulea concert din proiectul Vara Muzicală Orădeană, finanţat de Consiliul Local Oradea. Alături de mai multe talente locale ale muzicii clasice, orădenii vor putea asculta şi Cvartetului Varadinum, realizându-se în acest fel un frumos dialog între generaţii.

Organizatorii, Club Kiwanis Art Oradea, au ales acest spaţiu întrucât este protejat de capriciile naturii şi este un spaţiu emblematic pentru oraşul Oradea.

Partener al evenimentului este Facultatea de Muzică a Universităţii din Oradea, protagoniştii având strânse relaţii cu aceasta.

Concertul va beneficia de prestaţia tinerilor interpreţi orădeni care studiază sau deja profesează în alte centre universitare: Alexandra Hordoan –mezzosoprana, Vlad Crosman – tenor, Mariuca Popa – mezzosoprana, Adina Buboi – soprană, Anca Negruţ – flaut, dar şi a mai tinerilor lor colegi: Mihaela Popa – violoncel, Bede Robert – tenor. Aceştia vor fi acompaniaţi la pian de către asistenta universitară Antoanela Isaiu, de la Facultatea de Muzică din Oradea.

În încheierea concertului, orădenii vor avea bucuria să asculte câteva piese de virtuozitate din repertoriul universal în interpretarea Cvartetului Varadinum, astfel realizându-se un frumos dialog între generaţii.

Clubul Kiwanis Art Oradea va avea invitaţi speciali la concert: membrii Clubului Kiwanis Giarre – Riposto, din Sicilia, prezenţi la Oradea pentru a semna Declaraţia de Înfrăţire între cele două cluburi.

„Sperăm că momentul va marca începutul unei colaborări fructuoase în domeniul artistic, spre beneficiul tinerilor interpreţi, dar şi al comunităţii locale”

susţine Presedinte Kiwanis Art Oradea, Iuliana Păcurar

PROGRAM

Mihaela Popa – J.S. Bach, Suita 2 – Allemande

Adina Buboi – G. Puccini, opera G. Schicchi, aria „O mio bambino caro”

Popa Maria – F. Obrandors, El Vito

Vlad Crosman – Paolo Tosti, Malia

Alexandra Hordoan –  G. Verdi, „La forza del destino”

Anca Negrut – Cl. Debussy, Syrinx O, sole mio! – canzoneta napoletana

Cvartetul Varadinum (Agneta Marcu, Agneta Tokaji, Eva Costin, Alexandru Thurzo)

A.Vivaldi – Vara

C. Porumbescu – Dorul

W.A. Mozart

Shostakovici – Vals

Orădenii sunt invitaţi să asiste în număr cât mai mare la acest eveniment.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4337 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult