Categorized | Sport

Româncele fac senzaţie la Europene. Ogrăzeanu, Petre şi Perie campioane continentale

De câteva zile atletismul românesc este în sărbătoare. Asta după ce rezultatele tinerilor noştri la marile competiţii continentale surprind lumea. Ar putea fi o generaţie care va relansa un sport cu atâtea şi atâtea satisfacţii pentru noi dar care trebuie susţinut în continuare.

Cea care a deschis drumul medaliilor în cadrul întrecerilor de sărituri a fost orădeanca Ligia Grozav proaspăt campioană europeană la săritura în înălţime, întrecere pentru juniori II. Acesta a reuşit să se impună după ce a trecut peste ştacheta înălţată la 1,87 m un nou record al competiţiei. De asemenea este şi cea mai bună performanţă a acesteia, devenind prima campioană mondială a judeţului în atletism.

La doar câteva zile după la Ostrava (Croaţia) delegaţia României surprinde pe toată lumea cu rezultatele de excepţie. Aici are loc în această perioadă Campionatul European de atletism pentru tineret.

Prima care a reuşit să devină campioană continentală a fost Andrea Ogrăzeanu care a câştigat cursa de 100 m cu timpul de 11,65 secunde. Acesta a triumfat în dauna unor mult mai galonate sprintere din Rusia care de ani buni domină proba.

De asemenea Carmen Toma a cucerit argintul în proba de triplusalt după o săritură care a măsurat 13,92 m.

Dacă de la Bianca Perie toată lumea se aştepta să câştige proba de aruncare a ciocanului surpriza a realizat-o o altă săritoare de astă dată în înălţime. Esthera Petre şi-a depăşit statutul de participantă cu şansa a doua şi în cele din urmă a câştigat proba într-o maniera de-a dreptul incredibilă.

Acesta a reuşit în finală să treacă peste ştacheta înălţată la 1,98 m un rezultat de talie mondială şi la nivel de senioare. Românca a stabilit totodată un nou record al competiţiei.

Bianca Perie a aruncat din nou 71, 59 m cu mai bine de un metru şi jumătate mai mult de a doua clasată. De asemenea şi acesta a stabilit un nou record al întrecerii dominată în unele probe clar de românce.

Alex Meheş nu a prins finala

Din delegaţia ţării noastre care a participat la europenele de tineret a făcut parte şi orădeanul Alexandru Meheş legitimat la CS Crişul Oradea. Acesta a concurat în cadrul probei de aruncare a ciocanului. Cu o aruncare de 61,48 m atletul local nu a reuşit să se califice între primii opt sportivi ai probei deosebit de disputată.

Din fericire pentru el Alex Meheş va mai putea participa la această competiţie fiind mai tânăr cu doi ani decât ceilalţi concurenţi.

Întrecerea finală este programată să aibă loc în după-amiaza zile de duminică.

Mai multe informaţii despre bilanţul delegaţiei ţării noastre numai pe site-ul www.oradeapress.ro. În cel mai scurt timp posibil.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult