Categorized | Sport

Turneul naţional de beach-volley la ediţie jubiliară. Din nou Consiliul Judeţean Bihor este sponsorul principal al întrecerii

De joi şi până duminică terenul de beach-volley din incita Ştrandului Municipal din Oradea va găzdui ediţia a XV-a a Turneului Naţional rezervat băieţilor. Întrecerea este organizată de Consiliul Judeţean Bihor în colaborare cu CS Beach-Volley Transilvania şi DJST Bihor. Ca şi în fiecare an sunt aşteptaţi să ia parte la concurs cei mai buni jucători din ţară, în mare parte orădeni foarte talentaţi în această disciplină.

La conferinţa de presă oficială au fost prezenţi Dumitru Voloşeniuc vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, Sorin Buhaş şi Korodi Iosif preşedinte şi respectiv inspector al DJST Bihor, Adam Şinka şi Radu Negruţ vicepreşedinte şi respectiv director tehnic al clubului bihorean precum şi Cosmin Hadade din partea sponsorului oficial Coca Cola.

Începând de joi vor avea loc partidele din calificări pentru ca vineri să aibă loc tragerea la sorţi şi primele partide oficiale.

Sunt aşteptaţi concurenţi din mai multe municipii printre care Bucureşti, Constanţa, Braşov, Satu Mare, Cluj-Napoca, Arad sau Zalău. Oradea va avea direct pe tabloul principal 4 echipe dar şi cel puţin patru în calificări care vor lupta să ajungă şi ele între primele 16.

Din păcate, din nou vechea problemă, conflictul cu Federaţia Română de Volei a revenit în actualitate  datorită unor neînţelegeri.

„Federaţia mai mult ne-a încurcat decât ne-a ajutat. Nu ne afectează prea mult această modificare, dar va trebui acum să asigurăm noi plata arbitrilor, în valoare de circă 2.800 lei.

Dacă federaţia nu a vrut Campionat Naţional la Oradea, atunci vom organiza turneul nostru, care a ajuns acum la o cifră jubiliară. Contribuţia federaţiei se ridică la cinci mingi”

a afirmat directorul tehnic al CS B-V Transilvania, Radu Negruţ, în cadrul unei conferinţe de presă.

Consiliul Judeţean aport de 15.000 de lei

Cunoscut fiind ca şi un mare iubitor al fotbalului sau mai precis al sportului, Dumitru Voloşeniuc, declara că instituţia pe care o reprezintă sprijină în afară de beach-volley fotbalul juvenil, baschetul feminin pentru copii şi fotbalul din eşaloanele inferioare.

Referitor la acest turneu invitatul de onoare avea să spună:

„Ne bucură că de trei ani suntem sponsorii principali ai turneului iar pe viitor se poate să devină o tradiţie.

Sincer aş dori să sprijinim performanţa cum facem şi cu FC Bihor dar trebuie să fim atenţi cu banii pentru că e nevoie de ei şi în altă parte.

Aportul nostru este de 15 000 ron ceea ce nu este deloc puţin. Sper ca trofeele şi banii să rămână la Oradea”.

Turneul oferă premii în valoare de 2.000 euro, organizatorii asigură cazare gratuită pentru toate echipele participante. Se mizează pe prezenţa la competiţie a circa 24 de echipe.

Turneul va începe joi, la ora 10:30, cu meciurile din calificări, vineri şi sâmbătă vor avea loc partidele de pe tabloul principal, iar duminică, de la orele 11 şi 13, se vor disputa semifinalele, urmate de finala mică, respectiv finala mare.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult