Categorized | Sport

Oradea repetentă la nivelul bazelor sportive

Faptul că în locul actualei baze sportive Voinţa se va ridica o parcare pentru maşini nu este un lucru normal. Este clar că e nevoie de mult mai multe locuri de parcare, dar legea spune că atunci când distrugi o bază sportivă eşti obligat să construieşti alta în locul ei. Şi în cele din urmă edilii locali doresc să amenajeze noi terenuri de tennis de camp la baza sportivă Precon din Ioşia pentru a muta „sportul alb” în acea zonă. Un consilier local declara simplu că e obligatoriu ca bazele sportive să fie mutate din centrul oraşului pentru a face loc necesităţilor populaţiei. Pe undeva are dreptate, dar deocamdată în municipiul Oradea nu se vorbeşte de amenejarea unei noi baze sportive.

Spre deosebire de oficialitățile orădene, edilul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunţat, de curând că vor fi construite două săli de sport noi în municipiul Arad. Bani alocaţi pentru construirea sălilor sunt curpinşi deja în bugetul local.

Dacă pentru una dintre săli încă nu se cunoaşte zona, Gheorghe Falcă afirma că pentru Liceul cu Program Sportiv situaţia este clară. Elevii din această unitate de învăţământ vor avea locul necesar pregătirii sportive în curând.

Investiţia totală este de aproximativ 200.000 de euro, dar preţul poate să scadă dacă ofertele constructorilor vor fi mai mici. Sălile de sport vor fi în mare parte diferite de cele construite până acum, a declarat Gheorghe Falcă.

Lucrările de construcţie la salile de sport se vor face cu investiţia de la fonduri ale Campaniei Naţionale de Investiţii.

De asemenea, Clujul are în proiect construcţia unei săli multifuncţionale de 7.000 de locuri cu trei nivele pentru tribune, sală care va deservi nu numai activităţile sportive ci şi alte genuri de activităţi.

Nu mai vorbim de faptul că în scurt timp se va amenaja noua Arena Centrală (fostă Ion Moina) cu o capacitate de 35.000 de locuri. Din păacte Oradea a rămas în urmă la acest gen de proiecte, nici măcar propuneri nu există pentru acest domeniu.

Rezultatele ar obliga la mai multă atenţie sportului

În primele şase luni ale acestui an doi sportive orădeni s-au remarcat pe harta mondială a sportului. În iunie judoka Larisa Florean a devenit campioană europeană la categoria 52 de kilograme dovedindu-se una dintre sportivele de viitor, în timp ce colega ei Ligia Grozav a câştigat titlul mondial la săritura în înălţime.

Aceasta, în vârstă de doar 17 ani, a trecut peste ştacheta înălţată la 1,87 metri, un nou record al întrecerii.

Ambele sunt eleve ale Liceului cu Program Sportiv „Bihorul” din Oradea şi, deocamdată, beneficiază de condiţii de pregătire modeste. Dacă Larisa Florean se pregăteşte pe plan local sub atenta îndrumare a lui Aurelian Fleicsz, Ligia Grozav a fost obligată să facă naveta la Debrecen pentru a avea condiţii de pregătire la nivel occidental.

Nu este un lucru normal ca din Oradea să fii nevoit să mergi la Debrecen pentru a pregăti un titlu mondial. Mai mult, era normal ca în urma acestor rezultate să fie acordată o mult mai mare atenţie sportivilor și condițiilor de care aceștia au nevoie pentru a face Oradea cunoscută în lume.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult