Categorized | Sport

Baschetbalistele din România vor juca cu Ungaria, FC Bihor cu FC Maramureş

În cursul dimineţii de luni sediul Direcţiei pentru Sport şi Tineret Bihor a fost din nou gazda unei conferinţe de presă. Au fost prezenţi Sorin Buhaş şi Mirela Casseti director şi respectiv inspector şi Radu Negruţ directorul tehnic al celor de la CS Beach-volley Transilvania Oradea. Subiectul principal al zilei a fost mult aşteptatul eveniment sportiv al anului şi anume Campionatul european de baschet feminin, pentru junioare I, Grupa valorică I.

Cum era de aşteptat toată atenţia a fost îndreptată spre programul de pregătire al primei reprezentative a ţării noastre cu menţiunea că românia va fi gazda principală a evenimentului asta în condiţiile în care echipa antrenată de George Mandache nu se numără printre favorite.

După un program riguros de pregătire din ultimele şase luni s-a luat decizia ca nicio baschetbalistă din Oradea să nu facă parte din lotul naţional chiar dacă Gherle, Ţigan sau Cutuş erau îndreptăţite să spere la convocare.

Din păcate nici una dintre acestea nu vor evolua într-un joc oficial al ţării noastre din motive mai mult sau mai puţin obiective. Varianta oficială fiind aceea că au fost accidentate. Nu este însă deloc aşa.

În aceste condiţii, joi 28 iulie, cu începere de la ora 18:00 în sala de jocuri sportive de la Universitatea din Oradea va avea loc întâlnirea amicală cu naţionala similară a Ungariei.

Este primul joc dintr-o serie de meciuri de pregătire pentru europene. De asemenea în data de 30 şi 31 iulie în condiţiile în care Arena Antonio Alexe este disponibilă româncele vor disputa două jocuri amicale cu naţionala Franţei. Dacă nu şi celelalte două jocuri se vor desfăşura tot la Universitate.

Din păcate nu putem spera prea mult de la o naţională calificată doar din postura de ţară organizatoare, deocamdată mai modestă care speră să evite retrogradarea din grupa valorică I. Doar două echipe din 16 calificare vor retrograda în grupa valorică secundă.

Miercuri amical cu FC Maramureş Baia Mare

FC Bihor dispută miercuri după-amiaza cea de-a patra partidă amicală din această perioadă de pregătire de vară. Orădenii au reuşit trei victorii şi o singură înfrângere ceea ce ne face să credem că, în data de 22 august, când începe întrecerea în liga a II, Seria a II-a orădenii vor fi la potenţial maxim.

Astfel, începând cu ora 18:00, Stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea va găzdui întâlnirea dintre FC Bihor şi FC Maramureş Baia Mare.

Gazdele pot conta pe toţi jucătorii, inclusiv pe Mărcuş, Florean sau Sorean, convocaţi cu regularitate la lotul naţional, dar care se pare că nu mai intră în vederile antrenorului Lucian Burchel.

De partea cealaltă, maramureşenii nou promovaţi în Liga a II-a şi avându-i pe banca tehnică pe Ioan Tătăran şi Romulus Buia speră ca la finalul întrecerii să evite retrogradarea.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult