Categorized | Sport

Baschetbalistele din România vor juca cu Ungaria, FC Bihor cu FC Maramureş

În cursul dimineţii de luni sediul Direcţiei pentru Sport şi Tineret Bihor a fost din nou gazda unei conferinţe de presă. Au fost prezenţi Sorin Buhaş şi Mirela Casseti director şi respectiv inspector şi Radu Negruţ directorul tehnic al celor de la CS Beach-volley Transilvania Oradea. Subiectul principal al zilei a fost mult aşteptatul eveniment sportiv al anului şi anume Campionatul european de baschet feminin, pentru junioare I, Grupa valorică I.

Cum era de aşteptat toată atenţia a fost îndreptată spre programul de pregătire al primei reprezentative a ţării noastre cu menţiunea că românia va fi gazda principală a evenimentului asta în condiţiile în care echipa antrenată de George Mandache nu se numără printre favorite.

După un program riguros de pregătire din ultimele şase luni s-a luat decizia ca nicio baschetbalistă din Oradea să nu facă parte din lotul naţional chiar dacă Gherle, Ţigan sau Cutuş erau îndreptăţite să spere la convocare.

Din păcate nici una dintre acestea nu vor evolua într-un joc oficial al ţării noastre din motive mai mult sau mai puţin obiective. Varianta oficială fiind aceea că au fost accidentate. Nu este însă deloc aşa.

În aceste condiţii, joi 28 iulie, cu începere de la ora 18:00 în sala de jocuri sportive de la Universitatea din Oradea va avea loc întâlnirea amicală cu naţionala similară a Ungariei.

Este primul joc dintr-o serie de meciuri de pregătire pentru europene. De asemenea în data de 30 şi 31 iulie în condiţiile în care Arena Antonio Alexe este disponibilă româncele vor disputa două jocuri amicale cu naţionala Franţei. Dacă nu şi celelalte două jocuri se vor desfăşura tot la Universitate.

Din păcate nu putem spera prea mult de la o naţională calificată doar din postura de ţară organizatoare, deocamdată mai modestă care speră să evite retrogradarea din grupa valorică I. Doar două echipe din 16 calificare vor retrograda în grupa valorică secundă.

Miercuri amical cu FC Maramureş Baia Mare

FC Bihor dispută miercuri după-amiaza cea de-a patra partidă amicală din această perioadă de pregătire de vară. Orădenii au reuşit trei victorii şi o singură înfrângere ceea ce ne face să credem că, în data de 22 august, când începe întrecerea în liga a II, Seria a II-a orădenii vor fi la potenţial maxim.

Astfel, începând cu ora 18:00, Stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea va găzdui întâlnirea dintre FC Bihor şi FC Maramureş Baia Mare.

Gazdele pot conta pe toţi jucătorii, inclusiv pe Mărcuş, Florean sau Sorean, convocaţi cu regularitate la lotul naţional, dar care se pare că nu mai intră în vederile antrenorului Lucian Burchel.

De partea cealaltă, maramureşenii nou promovaţi în Liga a II-a şi avându-i pe banca tehnică pe Ioan Tătăran şi Romulus Buia speră ca la finalul întrecerii să evite retrogradarea.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult