Categorized | Social

Încep lucrările la Centrul Oncologic din Oradea

Reprezentanţii Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu au semnat luni, 25 iulie, contractul de lucrări pentru Centrul de oncologie, radioterapie şi chimioterapie (proiect la cheie). Lucrările vor începe de mâine, prin pregătirea zonei de şantier şi vor fi executate de firma S.C. Siemens S.R.L în asociere cu S.C. Selina S.R.L. Valoarea contractului de lucrări este de 19,7 milioane lei (fără TVA)

Lucrările presupun: proiectarea, execuţia noii clădiri, reamenajarea corpului B de clădire, unde momentan este bucătăria, achiziţionarea şi punerea în funcţiune a acceleratorului liniar de particule pentru terapie cu energii înalte şi achiziţionarea sistemului complet de tratament pentru brahiterapie, necesar bolnavilor oncologici.

Costurile lucrărilor vor fi suportate în cea mai mare parte de Ministerul Sănătăţii, dar şi de Primăria Oradea.

„Lucrările ample care se vor desfăşura la Spitalul Municipal vor permite efectuarea unor tratamente de vârf pentru pacienţii oncologici, vor conduce la scurtarea duratei de expunere la radiaţii, dar şi la un număr mai mare de pacienţi trataţi”

a declarat Ovidiu Laurean Pop, managerul Spitalului Municipal.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult