Categorized | Sport

Ligia Grozav medaliată cu bronz. Larisa Florean cu şanse reale la medalie

Pe parcursul acestei săptămâni localitatea turcă Trabzon găzduieşte Festivalului Olimpic al Tineretului European competiţie rezervată celor mai valoroşi juniori de pe Bătrânul Continent, cu vârste între 14 şi 15 ani. Ligia Grozav a fost purtătoarea de drapel a României și a câștigat medalia de bronz în timp ce Alexandra Larisa Florian urmează să intre în concurs.

Peste 1.700 de sportivi din 38 de ţări europene vor avea parte în această săptămână de un prim contact cu spiritul olimpic, deoarece competiţia cunoscută sub numele de „Mica Olimpiadă”, care se desfăşoară la nouă discipline, urmează un parcurs asemănător cu cel al Jocurilor Olimpice.

La fel ca la JO, toţi sportivii stau în acelaşi campus, facăra olimpică arde pe tot parcursul întrecerilor, iar sistemul competiţional este cel olimpic la toate disciplinele.

România este reprezentată de o delegaţie de 48 de sportivi – 20 de atleţi, şapte înotători, 12 judoka, şapte gimnaşti şi doi tenismeni – obiectivul fixat fiind de a cuceri cel puţin zece medalii.

Ligia Grozav, purtătoarea drapelului

Principalele discipline de la care aşteptăm medalii sunt ca şi până acum, gimnastica, atletismul şi judo. Una dintre favoritele la obţinerea unei medalii este chiar cea care va fi şi purtătoarea drapelului României la festivităţile de deschidere şi închidere ale competiţiei, Ligia Grozav.

Campioană mondială la săritura în înălţime la întrecerile lumii, rezervate sportivilor sub 17 ani, Ligia Grozav era cotată cu mari şanse să cucerească aurul la Trabzon. Nu a reușit până la urmă să ia medalia de aur dar nici nu a dezamăgit cucerind medalia de bronz, după ce a trecut peste ştacheta înălţată la 1,79 m.

La judo, toate speranţele la medalie se îndreaptă spre Alexandra Larisa Florian, campioana europeană la U 17.

Oricum, pentru toţi participaţii noştri, FOTE ar putea fi o rampă de lansare spre marea per-for-man-ţă, multe dintre numele de rezonanţă ale sportului românesc cum ar fi Camelia Potec, Diana Mocanu, Maria Olaru, Sandra Izbaşa sau Amelia Racea, cucerind  medalii strălucitoare la Mica Olimpiadă.

La cele zece ediţii anterioare, România s-a plasat de două ori pe locul al treilea în clasamentul pe naţiuni, în 1995, la Bath, şi în 2003, la Paris. În 2007, la Belgrad, România a ocupat locul 8, iar în 2009, la ultima ediţie a FOTE, desfăşurată la Tampere (Finlanda), ţara noastră s-a aflat pe locul 9, cu un total de 16 medalii cucerite.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult