Categorized | Sport

Orădeanca Larisa Florean campioană olimpică la Trabzon

Veştile bune pentru delegaţia ţării noastre nu întârzie să apară de la Trabzon (Turcia) unde în aceste zile are loc Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) competiţie rezervată celor mai valoroşi juniori de pe Bătrânul Continent, cu vârste între 14 şi 15 ani. După ce Ligia Grozav a cucerit medalia de bronz la săritura în înălţime este rândul lui Larisa Florean, actuala campioană europeană a categoriei 52 kg, să-şi demonstreze valoarea

Larisa a avut o evoluţie de excepţie reuşind să devină campioană olimpică a categoriei sale de greutate demonstrând încă o dată, dacă mai era nevoie, că şcoala judo-ului orădean este de înaltă clasă.

În primul tur al categoriei 52 kg, orădeanca a trecut fără probleme de Marta Yermolayeva din Uncraina. A fost doar un singur meci pentru ca judoka orădeancă să o învingă şi pe maghiara Szabina Gercsak în turul secund.

În cadrul sferturilor de finală, sportivă legitimată la LPS Bihorul Oradea şi antrenată de Aurelian Fleicz şi Alexandru Goncearenko, a reuşit să o învingă pe Caroline Stiebeling din Germania.

În prima semifinală a categoriei 52 kg, Larisa Florean a învins-o pe italianca Daniela Raia ajungând astfel în ultimul act al întrecerii. A fost o performanţă notabilă dar cu siguranţă că nu se va opri aici.

În finala mare a categoriei, orădeanca Larisa Florian avea să o întâlnească pe rusoaica Zarina Babinyan o adversară cel puțin de acelaşi calibru. Cu eforturi extrem de bine dozate sportive locală, care şi-a depus deja candidatura pentru cea mai bună judoka a judeţului şi totodată a ţării, avea să câştige o medalie extrem de preţioasă aducând delegaţiei ţării noastre un titlul mult visat.

O altă jodoka orădeancă participantă în competiție a fost Patricia Petraş, la categoria 48 kg. Aceasta a reuşit să ajungă până în sferturile de finală ale competiţiei, având primul tur liber şi trecând în turul second de Tamara Silva din Elveţia.

În meciul pentru intrarea în finală Patricia Petraş a cedat în faţa rusoaicei Natalia Golomidova. În recalificări Patricia a întâlnit-o pe moldoveanca Diana Caracas în faţa căreia a cedat din nou.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult