Categorized | Sport

Orădeanca Larisa Florean campioană olimpică la Trabzon

Veştile bune pentru delegaţia ţării noastre nu întârzie să apară de la Trabzon (Turcia) unde în aceste zile are loc Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) competiţie rezervată celor mai valoroşi juniori de pe Bătrânul Continent, cu vârste între 14 şi 15 ani. După ce Ligia Grozav a cucerit medalia de bronz la săritura în înălţime este rândul lui Larisa Florean, actuala campioană europeană a categoriei 52 kg, să-şi demonstreze valoarea

Larisa a avut o evoluţie de excepţie reuşind să devină campioană olimpică a categoriei sale de greutate demonstrând încă o dată, dacă mai era nevoie, că şcoala judo-ului orădean este de înaltă clasă.

În primul tur al categoriei 52 kg, orădeanca a trecut fără probleme de Marta Yermolayeva din Uncraina. A fost doar un singur meci pentru ca judoka orădeancă să o învingă şi pe maghiara Szabina Gercsak în turul secund.

În cadrul sferturilor de finală, sportivă legitimată la LPS Bihorul Oradea şi antrenată de Aurelian Fleicz şi Alexandru Goncearenko, a reuşit să o învingă pe Caroline Stiebeling din Germania.

În prima semifinală a categoriei 52 kg, Larisa Florean a învins-o pe italianca Daniela Raia ajungând astfel în ultimul act al întrecerii. A fost o performanţă notabilă dar cu siguranţă că nu se va opri aici.

În finala mare a categoriei, orădeanca Larisa Florian avea să o întâlnească pe rusoaica Zarina Babinyan o adversară cel puțin de acelaşi calibru. Cu eforturi extrem de bine dozate sportive locală, care şi-a depus deja candidatura pentru cea mai bună judoka a judeţului şi totodată a ţării, avea să câştige o medalie extrem de preţioasă aducând delegaţiei ţării noastre un titlul mult visat.

O altă jodoka orădeancă participantă în competiție a fost Patricia Petraş, la categoria 48 kg. Aceasta a reuşit să ajungă până în sferturile de finală ale competiţiei, având primul tur liber şi trecând în turul second de Tamara Silva din Elveţia.

În meciul pentru intrarea în finală Patricia Petraş a cedat în faţa rusoaicei Natalia Golomidova. În recalificări Patricia a întâlnit-o pe moldoveanca Diana Caracas în faţa căreia a cedat din nou.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult