Categorized | Social

Temă pentru micuţii orădeni: „Pământul văzut din spaţiu”

Orăşelul Copiilor găzduieşte joi, 28 iulie, începând cu ora 16:00, o nouă activitate educativă estivală destinată celor mici şi nu numai. Micuţii orădeni vor avea, de această dată, posibilitatea să înveţe despre cum arată Pământul văzut din spaţiu.

Profesoara Valentina Matei, coordonatoarea Clubului de Astronomie şi Ştiinţe Spaţiale din Orăşel îi va invita pe copii, de această dată, nu la o călătorie virtuală printre stele, ci la o întâlnire în spaţiu pentru a privi înspre Planeta albastră.

„Pământul văzut din spaţiu” aduce în atenţia copiilor imagini inedite surprinse de astronauţii de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale în fotografii făcute pământului.

Utilizând internetul, copiii orădeni au şansa de a selecta şi trimite cereri cu locuri de pe suprafaţa Pământului, pentru a fi fotografiate de astronauţii de la bordul SSI.

În cadrul activităţii de joi, cei mici vor vor putea avea un prim contact şi cu roboţii realizaţi de elevii Şcolii cu clasele I-VIII „Dacia” Oradea în cadrul proiectului finanţat de Primăria Municipiului Oradea, „Şcoala micului inventator”. Accesul este gratuit.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult