Categorized | Sport

Incapabile să joace la un nivel ridicat pe tot parcursul meciului. România – Ungaria 44-50

În cursul serii de joi sala de jocuri sportive a Universităţii din Oradea a găzduit partida amicală de baschet feminin dintre primele reprezentative ale României şi Ungariei. Ambele formaţii sunt calificate la Campionatul european de baschet feminin pentru junioare I care va debuta la Oradea în data de 4 august. La finalul jocului baschetbalistele oaspete au reuşit să se impună cu scorul de 50-44 (15-7, 12-16, 8-9, 15-12). A fost un joc tipic de pregătire în care ambii antrenori au utilizat mai multe formule de joc.

Româncele, pregătite de George Mandache şi Ştefania Borş, au început timorat jocul având un trac specific vârstei şi datorită faptului că au evoluat în faţa unui număr destul de mare de spectatori. Maghiarele s-au adaptat mai bine şi au pus stăpânire pe joc, ele fiind mereu în prim plan printr-o iniţiativă permanentă de a împinge jocul spre panoul advers.

În sfertul secund, greşelile au început să apară în ambele tabere cu menţiunea că româncele au suferit în apărare, unde în situaţia de unu la unu erau foarte uşor depăşite.

Pauza a venit ca un balon de oxigen pentru banca tehnică a româncelor care păreau să fi înţeles mult mai clar tactica antrenorului. Din păcate acesta nu a fost pusă în aplicare la toate capitolele. Oboseala începe să-şi spună cuvântul iar ineficienţa aruncărilor face ca scorul să fie foarte strâns, numai despre un joc de naţională nu puteam vorbi.

Nu putem remarca decât dorinţa alor noastre care încă mai au multe de pus la punct, în special pe faza de apărare, în timp ce atacul individual este ales rând pe rând de majoritatea sportivelor.

Pentru naţională au evoluat: Alexandra Dumitrache, Ana Grigore, Sonia Ursu, Diana Moraru, Laura Pal, Ştefania Pal, Reka Domokos, Hanna Demeter, Oana Băluţă, Bianca Blănaru, Alina Crăciun, Henrietta Blejan.

Carmen Tocală prezentă la partea a doua

În pauza partidei la sală şi-a făcut apariţia şi Carmen Tocală preşedintele Federaţiei Române de Baschet care a dorit să vadă la lucru fetele din naţională. Aşa cum era de aşteptat acesta cunoaşte foarte bine valoarea lotului dar continuă să spere că româncele vor face o figură frumoasă.

Dacă preşedintele a fixat ca obiectiv principal locurile 1-8, după primele impresii se pare că prima reprezentativă nu va prinde în nici un caz primele 12 echipe ale turneului. Mai mult, este foarte posibil să lupte pentru evitarea retrogradării. Din păcate, nici la capitolul marketing nu putem lăuda.

Federaţia, care deocamdată este indiferentă la faptul că acest important eveniment nu se bucură de o promovare mult mai bună, iar localnicii îşi aruncă responsabilitatea unii altora. Nu trebuie să ne ascundem şi să recunoaştem că deja organizatorii principali sunt în criză de timp iar orele se scurg cu repeziciune.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult