Categorized | Sport

Trofeul Municipiului Oradea – Siroco debutează sâmbătă

Cum face, cum nu face CS Voinţa Oradea organizează an de an cel puţin cinci turnee de nivel naţional. Se pare că acest ultim turneu va debuta sâmbătă dar cu siguranţă că vor mai exista cel puţin unul sau două pentru amatori. Trofeul Municipiul Oradea – Siroco este organizat de CS Voinţa Oradea sub egida Federaţiei Române de Tenis având ca partener oficial pe SC Mecord Oradea. Competiţia una de categoria a II-a se va desfăşura pe mai multe categorii de vârstă 10 ani, 12 ani, 14 ani, 16 ani, 18 ani şi seniori atât la băieţi cât şi la fete.

În cadrul unei conferinţe de presă organizată la baza sportivă Voinţa, au fost prezenţi Mircea Drăgoi, director al CS Voinţa, Mucenic Chirilor directorul de concurs al turneului şi Ionuţ Hodişan, antrenor. Cele nouă terenuri ale bazei sportive vor găzdui ediţia inaugurală a unei competiţii aflată la mare concurenţă cu alte nouă turnee naţionale, cele mai importante, la Arad şi Bucureşti.

Turneul are un bugetul total de aproximativ 4.000 de lei, dintre care fondul total de premiere este de 2.000 de lei, cu menţiunea că jucătorul turneului va primi din partea celor de la SC GSM SRL (administrator Daniel Marian) un telefon ca premiu special, pe lângă diplome şi cupe. De asemenea, există o taxă de înscriere de 40 de lei pentru fiecare participant.

Sunt aşteptaţi concurenţi din municipiile Salonta, Beiuş, Piatra Neamţ, Braşov în timp ce Oradea va fi reprezentată de competitori de la Sănătatea, CS Frontiera şi, binenţeles, Voinţa.

Câştigătorii fiecărei categorii de vârstă vor primi 200 de puncte în clasamentul naţional, finaliştii câte 150 iar semifinaliştii câte 113 fiecare.

Arbitrul oficial al turneului va fi Diana Bogolea din Braşov.

Partidele vor debuta oficial sâmbătă pentru ca finalele şi festivitatea de premiere să aibă loc în cursul zilei de marţi.

Ioana Roşca artizana primei victorii a naţionalei

În aceste zile, la Curtea de Argeş are loc faza finală a Summer Cups, întrecere pe echipe la nivel european. Alături de ţara noastră din grupă mai fac parte: Belarus, Germania, Grecia, Serbia, Slovacia si Suedia.

România a trecut fără probleme de naţionala similară a Greciei, Ioana Roşca fiind artizana succesului, ea aducând prima victorie pentru tricolore. Dacă vor reuşit să termine aceste calificări pe prima poziţie se vor califica în faza următoare a întrecerii din postura de cap de serie pentru ca ocupanta poziţiei secundă să fie considerată out-saider.

Pentru naţionala condusa de Ovidiu Popescu sunt înscrise la acest turneu Ilka Csoregi, Ioana Roşca, Ioana Ducu si Cristina Ene.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult